4 типа пишма̀н спортуващи майки

диета спорт здраве
Снимка: iStock

Жените имат план как ще си върнат фигурата от преди раждането още докато са в процеса на планиране на бъдещото бебе. Затова и много бързо след появата на малкия човек решават, че е ударил часът за сваляне на килограми, стягане на бедра, корем и дупе и общо разкрасяване и разхубавяване.

Какво обаче се случва реално? Изведнъж майката осъзнава, че тва спортът не е като гледането на телевизия и пиенето на кафе в компанията на приятелки и торта. И така се обуславят общо три типа спортуващи мами.

диета спорт здраве
Снимка: iStock

Почвам от понеделник

Това е майката, която постоянно чете за хранителни и спортни режими, за най-добрите и лесни упражнения, които да правиш вкъщи и не спира да говори как “ей сега, само това да мине и да се справя с него, започвам спорта!”.

Тя има план как ще става преди децата, за да прави йога или да тича, как след работа ще ходи на зумба клас или в обедната почивка ще отскочи до фитнеса. Ще започне от първия понеделник на месеца, за да ѝ тръгне лесно и като по вода. Когато успее наистина да го направи обаче не изкарва по-дълго от още една тренировка в сряда. После усеща, че ежедневните задачи (и умора) надделяват, пропуска спорта в петък, после и в понеделеник, след това решава, че може да намери по-ефикасна тренировъчна програма с по-малко усилия и така концепцията за включване на спорт в ежедневието остава за първия понеделник от следващия месец.

“Само да кача първо в Инстаграм”
Това е майката, която ще отдели повече време в търсене на идеално пасващи си маратонки, клин и бюстие, отколкото да разучи за подходящи спортни програми. След това ще се погрижи да е адекватно гримирана, леко напарфюмирана и с пълна батерия на мобилния. По пътя към фитнеса ще си направи няколко снимки, после още толкова от съблекалнята, а по време на самия престои сред уредите, батерията на телефона ѝ ще спадне с поне 35% от правене на снимки и видеа и съответното им шерване в социалните мрежи. После, докато вяло върти педали на велоергометъра, ще проверява кой точно ѝ е гледал сторито в инста и кой лайкнал поста във фейсбук. Тренировката ще мине неусетно и безрезултатно за мускулите ѝ, но фолърите в инстаграм ще са се покачили с поне още 5.

диета спорт здраве
Снимка: iStock

Едно кафе и една салата

Този тип майка се уповава на диетите, за да извае мечтаната фигура и да свали колкото килограма си е наумила. Вълнува се от фазите на луната, житния режим и нивата на антиоксиданти в черния шоколад, но леко се вманиачава и по-скоро спартански гладува, отколкото да спазва конкретен хранителен режим. С гордост може да кара дни наред на кафе, салата и някоя вафла, твърдо убедена, че това ще е решението на несъгласието с цифрите от кантара. Казва си, че ще започне и да се движи повече, да спортува, да прави йога или пилатес, да ходи на фитнес и наистина разписва по няколко успешни сесии в тримесечието, но продължава да се уповава на краставиците и авокадото.

По три пъти в седмицата, всяка седмица

Това е наистина спортуващата майка, която все някак успява да намери време и желание за своята тренировка. Без много показност в социалните мрежи и с маратонките от миналата година, тя успява да тренира толкова, колкото иска, и с известно задоволство открива, че старанието дава резултат. Понякога се сеща да пусне снимка от последната тренировка и смайва околоята с добра фигура. Само не знае как да отговори на всички коментари “ама как успяваш, кога намираш време, явно генът ти е такъв, то всичко е до метаболизъм”.

Още от автора:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти