4 основни въпроса при избор на диван

4 основни въпроса при избор на диван
Снимка: ATG design

Ивета Попова

Има връзки, в които искаш просто да се настаниш удобно. Такава е и тази, която установявате с един от най-важните и централни в нашия живот мебели – диванът.

Когато купувате жилище или се местите на ново място, за много от вас е трудно да направят крачка към дълготрайно обвързване и купуване на тази иначе ценна вещ.

Събирателно на функционалността и стила, от които имате нужда във вашето ежедневие, изборът на подходящия диван може да се окаже предизвикателство. Сред изобилието от виртуални предложения, които постоянно следите, как може да сте сигурни, че взимате правилното решение за вашето пространство?

Снимка: ATG design

Каква е насочеността на пространството, за което избирате диван?

Преди нямаше много размисли по въпроса – диванът е срещу телевизора. Точка. За съвременното общество телевизорът все повече отсъства от интериора. Обособяват се кътчета, като всяко от тях носи своя дух и предназначение.

Снимка: ATG design

Разбира се, на първо място следва да се очертаят нуждите на семейството – дали всички заедно се събирате за настолни игри или всеки разполага със собствена зона за свои занимания, дали често каните гости или предпочитате да релаксирате само в компанията на любимия човек. Това много улеснява в планиране на пространствата.

Снимка: ATG design

Каква е темата на интериора?

Ако приемем за основни теми модерен, съвременен, традиционен и кежуъл, то е добре да се ориентирате в коя посока клони вашият избор за интериор. От този фактор много зависи не само на какви материи и основни цветове ще се спрете, но и какъв ще бъде стила на самия диван.

Може да предпочетете минималистичен равен дизайн с обемни възглавници при стилен интериор. В този случай може да играете с материи, носещи усещане за по-изискана обстановка и да акцентирате на подвижни възглавници с плюш или дълъг косъм.

Снимка: ATG design

За по-лежерен и неангажиращ стил подхожда диван с големи и меки гръбни облегалки, в които да потъвате удобно. Тогава е добре да се придържате към светли тонове и материи с по-високо съдържание на памук.

Ако търсите по-независимо преживяване – може да се спрете на канапе от отделни части, така че всеки седящ да се възползва от лична свобода върху дивана. Подходящо се допълват в стилистиката големи меки табуретки.

Снимка: ATG design

Има ли характеристики на мястото, с които задължително да се съобразите?

Хубаво е да се водите от помещението, определяйки неговите мебели. В този случай ако има ниши или други характерни особености на мястото, е добре да се съобразите с тях още в самото начало. Така ще може да оптимизирате максимално пространството и да се възползвате от предимствата, които се оформят.

Снимка: ATG design

Дали ще премине успешно теста за удобство?

Задължително е да изпробвате дивана, преди да му доверите комфорта в пространството за следващите няколко години. Е, нашите приятели от Design Lab. са организирали хитър лабораторен принцип на работа при проектирането на бъдещия ви интериор и предлагат възможност освен да разгледате богати каталози, да гласувате със сетивата си тази предстояща инвестиция.

ф
Снимка: Design Lab.

Често пъти организацията на цялото пространство се завърта около креслото във всекидневната, затова ви съветваме, след като си отговорите на горните въпроси, задължително да измерите неколкократно. Не бихте искали след дълго обмисляне на решение да се провалите в момента, когато доставката е на вратата и се окаже, че новият ви диван не може да премине през касата или срещне предизвикателство на завоя в коридора.

В този дълъг процес на планиране и изчисления, интериорният дизайнер е силен коз на ваша страна, който да ви спести прибързан избор. Ние сме на разположение за цялостни решения за вашия нов дом и ще се радваме да ви съдействаме при определяне на общата стилистика, в която главна роля има диванът.

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти