Жените над 47 години готвят най-вкусните коледни ястия

коледна вечеря
Снимка: Thinkstock

Отрупаната коледна трапеза може би е една от основните причини, която прави най-големия християнски празник толкова чакан период от годината. Изследване, което е било проведено в Обединеното кралство, показва, че повечето британски жени готвят най-изкусните коледни блюда чак след навършване на 47-годишна възраст.

Бързането и стресът около безкрайния списък със задачи са сред основните причини, които карат дамите да правят всевъзможни грешки, докато готвят. Най-често срещаните кулинарни несполуки са прекалено воднистите ястия, а над 9% от представителките на нежния пол редовно забравят да размразят пуйката.

коледна вечеря
Снимка: Thinkstock

Анкетата показва, че средностатистическите британки се заемат изцяло с приготовленията на коледния обяд или вечеря след като станат на 32. Две трети от тях споделят, че ги е страх да се развихрят в кухнята, за да не се провалят в очите на собствените им майки.

За тяхно успокоение водещи готвачи на Острова допълват:
"Трудно е да подготвиш такъв голям набор от ястия, без да не направиш грешка. Почти всички забравяме да добавим даден продукт или редовно объркваме пропорциите на съставките."

коледна вечеря
Снимка: Thinkstock

В списъка с проблемните ситуации влизат също и липсата на достатъчно прибори за гостите, а 3% от жените разказват, че редовно се натравят с некачествена храна в периода между Коледа и Нова година.

Въпреки притесненията на повечето дами относно готварските им умения, над 28% от запитаните мъже са на мнение, че техните партньорки готвят далеч по-добре от тъщите им.

Красиви коледни трапези: Защото това е сърцето на празника

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти