Снежни преспи

Снежни преспи
Снимка: netinfo

Изисканата комбинация между кадифен бял шоколад, малко сметана и ароматен "Бейлис", допълнена със сироп от кафеен ликьор, превръща този десерт в неустоимо изкушение, на което си струва да се отдадете.

Необходими продукти за 6 порции:

За белия шоколадов мус:

200 г бял шоколад, нарязан на ситно
3 жълтъка
3 с. л. захар
3 с. л. Бейлис
2 ч. ч. подсладена сметана

За сиропа:

6 с. л. кафеен ликьор
1 с. л. глюкоза
1 с. л. светлокафява захар

За гарниране:

100 г бял шоколад
пудра захар и перли за украса
1 с. л. мед и кристална захар

Начин на приготвяне:

Ръбът на подходящи чаши или купички се намазва с мед и се потапя в кристална захар.

Сиропът се приготвя, като ликьорът, глюкозата и захарта се слагат да заврат. Когато захарта се разтопи, се охлажда и се разпределя на дъното на чашите.

Шоколадът се разтопява на водна баня или в микровълнова печка.

Жълтъците, захарта и ликьорът се слагат на водна баня, при непрекъснато разбиване, докато започнат да се сгъстяват. Прибавя се шоколадът и сместа се разбива с миксер, докато стане пухкава.

Сметаната се разбива на сняг и се разбърква с шоколадовата смес. Мусът се разпределя в чашите.

Шоколадът за гарниране се разтопява, охлажда се, сипва се във фунийка от хартия за печене, отрязва се връхче и се шприцова по очертаните контури на предварително нарисувани снежинки върху хартия за печене.

Снежинките се слагат да се стегнат в хладилника. Когато са готови, се посипват с пудра захар и с тях се гарнират мусовете.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти