Щрудели с карамел и круши

Щрудели с карамел и круши
Снимка: Бон Апети

Необходими продукти за 7 порции:

1 пакет точени кори
600 г жълти круши
150 г бисквити с вкус на масло
200 г захар
200 мл животинска готварска сметана
100 г краве масло
50 г орехи
кората от 1 лимон
1 щипка канела
1 щипка индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Захарта се карамелизира и към нея се налива затоплената сметана. Оставя се на котлона, докато стане на гъст сос.
2. Крушите се почистват, обелват се и се нарязват на едри парчета.

3. Добавят се към карамеления сос и съдът се оставя за още 5 минути на котлона. Ароматизира се с канелата и индийското орехче.
4. Плодовете се изваждат, а сосът се запазва за заливка на готовите щруделчета.

5. В сместа се слагат натрошените наедро бисквити и настърганата лимонова кора.
6. Точените кори се намазват с разтопеното масло, като се подреждат по 3 една върху друга. Режат се на четири.

7. В средата се поставя от пълнежа, като се оставя разстояние от края на кората.
8. Навива се на руло, като се прихлупва от дългата страна.

9. Намазва се с масло и се поръсва с нарязани орехи. Правят се малки прорези с ножче, за да излиза парата. Щруделите се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 15–20 минути. Сервират се с карамеления сос. 

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти