Шоколадов тарт с касис

Шоколадов тарт с касис
Снимка: Vkusnoteka.bg

Необходими продукти

За блата:
100 г печени, безсолни лешници
1 пакет какаови бисквити
1 с.л. какао
2 с.л. пудра захар
100 г разтопено масло

продукти за крема:
250 г натурален шоколад
350 мл сладкарска сметана
1 с.л. какао
3 яйца
1 ванилия

за украса:
горчиво какао
клонки касис

Начин на приготвяне:
Смелете във блендер лешниците, заедно с бисквитите. Добавете захарта, какаото и накрая разтопеното масло и пасирайте, докато получите мокри трохи. Изсипете ги във форма със свалящ се ринг. С помощта на супена лъжица оформете борд и дъно. Леко притискайте, но не прекалено, за да не стане основата много твърда при рязане. За да има по-добър вид, можете да подравните борда с нож, така че да е равен. Приберете формата в хладилник за 15 минути. 

Загрейте фурната на 180 градуса.
Затоплете сметаната на котлона, докато клокне. В купа сложете начупения шоколад, какаото и ванилията. Залейте го с топлата сметана и бъркайте до хомогенност. Не бива да остават бучици. Изчакайте да се поохлади и добавете яйцата. Разбъркайте и налейте върху охладената бисквитена основа.

Печете 20 минути. Оставете да изстине напълно. Поръсете с горчиво какао и декорирайте с малини или клонки касис. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент