Предизвикателствата пред Дядо Коледа

Предизвикателствата пред Дядо Коледа
Снимка: Thinkstock

Малките деца винаги задават множество въпроси за Дядо Коледа, но екип от учени създаде забавно ръководство в опит да отговори поне на някои от тях.

То е създадено от основателите на The Big Bang UK Young Scientists and Engineers Fair, които обединили усилията си с икономисти от Центъра за икономически и бизнес изследвания.

Изследователите установили, че въз основа на официалните данни за населението в света има 1,6 милиарда деца, които трябва да бъдат посетени от Дядо Коледа тази година.

Но благодарение на различните часови зони и въртенето на Земята, Добрият старец има 32 часа, за да свърши работата. Учените изчислили, че Дядо Коледа ще посещава 5556 къщи на всяка секунда на Бъдни вечер, така че всяко дете да получи подаръка си.

Като се има предвид, че средният брой деца в домакинство е 2,5, той ще трябва да спре в 640 милиона къщи на Бъдни вечер.

Ако похапва коледни сладки и пие мляко на всеки от адресите, Добрият старец ще погълне общо 150 милиарда калории само за една нощ или 60 000 пъти повече от препоръчителната дневна доза.

Ако допуснем, че във всеки от 640-те милиона домове, които ще трябва да посети, му дават 200-милилитрова чаша полуобезмаслено мляко и една курабийка, Дядо Коледа ще трябва да изпие 130 милиона литра мляко, докато свърши с раздаването на подаръците. Това е достатъчно за напълването на 50 плувни басейна за Олимпийски игри.

Освен това той ще трябва да погълне курабийки, равняващи се на 40 000 метрични тона. За да изразходи тези калории, Дядо Коледа ще трябва да проходи близо 2 милиарда километра, т.е. да обиколи Земята 54 000 пъти.

Експертите допускат също, че всяко джудже ще може да опакова подарък точно за 10 секунди и при тази скорост опаковането на два подаръка за всяко дете ще изисква 3000 джуджета да работят по осем часа всеки ден през цялата година, за да свършат работата.

Освен това, ако Дядо Коледа даде по два подаръка на всяко дете, джуджетата ще трябва да използват средно по 80 см опаковъчна хартия за всеки подарък. Това се равнява на цели 2,5 милиона километра хартия.

Въз основа на тези изчисления коледните подаръци ще струват на Добрия старец 279,27 милиарда паунда тази година, с 30 милиарда паунда повече от Брутния вътрешен продукт на родината му Финландия.

Преди голямата нощ Дядо Коледа ще трябва да съхранява всички тези подаръци в склад, а ако предположим, че един подарък е с площ от около 0,008 кв. м., складът трябва да покрива същото пространство, колкото 240 000 автобуса на два етажа.

"Нашите изчисления потвърждават, че организацията и отдадеността, които Дядо Коледа и джуджетата показват всяка година, са невероятни. Добрият старец и целият екип на Северния полюс трябва да работят много усилено на Коледа. Сигурен съм, че те ще се наслаждават на втория ден от Коледа", заяви икономистът Даниел Соломон. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти