Предай доброто: мисия таен ангел

Предай доброто: мисия таен ангел
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Знаем, че на Коледа се случват чудеса, но не подозираме, че именно ние сме „вълшебниците“, които стоят зад тази празнична магия.

Вярваме, че добрините са дело на коледните ангели, бдящи над нас, но не осъзнаваме, че коледните ангели всъщност сме самите ние, хората.

Всеки може да стори нещо лошо. Но доброто се създава много по-лесно. То не изисква повече от усмивка и желание да зарадваш някого без причина.

Хората, които са били до нас през цялата година, смели са се заедно с нас, плакали са заедно с нас, преживявали са възходите и паденията ни, заслужават да получат най-прекрасния възможен коледен подарък – щастие.

Да предадеш доброто не изисква усилие, то се случва от сърцето, с любов, с мир, то е потребност на душата, то е емоция.

Всеки специален за нас човек заслужава своя изключителен миг внимание от наша страна.

Как ще му го дарим, зависи единствено от въображението ни...

Едни ще изберат подарък, свързан с любимото хоби на своя близък, други ще заложат на ръчно-изработена изненада с висока сантиментална стойност, а трети ще се възползват от възможността да „предадат“ щастие на любимите си хора чрез коледна инициатива за добрини.

Което и от тях да предпочетем, няма по-добър начин да започваме дните си преди Коледа, събуждайки се с мисълта да донесем радост поне на един човек днес.

Без да изтъкваме себе си като създатели на нещо голямо и велико... А само като причина за Edna мъничка добрина.

Това, което не ни достига, не са великите дела, а малките добрини. Казват, че великото дело е само покрив, а стените се изграждат от тухлите на малките добротворства.

И най-малкото добро, което сме направили, то е за наша сметка – то отива в другия човек, но се отразява като ярка светлина обратно в нас. Една наша искрена и свята мисъл, изпратена към някого, като ангел се връща в съдбата ни, за ни помогне, когато най-силно се нуждаем от нея.

Добрината не може да бъде забравена! Сторили ли сме някога нещо добро на друг човек, той винаги ще го помни… като прегръдката на мек, пухкав коледен пуловер.

Коледа е добро, а доброто трябва да се умножава!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти