Обич, шумотевица и тишина - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

Обич, шумотевица и тишина - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016
Снимка: Weheartit

Текстът е изпратен като част от играта на Edna.bg "Най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016 година". Вижте как можете да се включите в нея ТУК!

Благословена и благодарна съм за всичко, което имам и това е най-голямото ми богатство. И най-хубавото, което ми се случи и тази година.  

Обич към всеки един щастлив и малък момент на радост. Радост, че виждам децата си как растат, как ме прегръщат спонтанно и непрестанно с думи или пронизващи целувки и ми казват, че ме обичат. Радост, която чета в очите на съпруга ми. Очи, които ме гледат все едно ме виждат като на първа среща.

Очи, изпълнени с мъдрост и търпение, и безкрайна обич. И малко умора. Но очи любопитни, жадни за предизвикателствата и красотата, на всеки нов ден. И топла ръка, в която нежно се отпуска моята, докато отпивам от неговата чаша вино, а той ме гледа с примирена усмивка и ме целува по челото.

И шумотевица. Когато малкият звънливо оглася стаята със смях, докато лети нагоре и се приземява в силните ръце на баща си. А баткото се превива от смях на поредната смешка, която сам е сътворил. Или когато и тримата са на камара на пода и не можеш да разбереш чий крак и ръка стърчат от това живо и гъделичкаво кълбо.

Или когато се надбягваме с малкия бандит кой ще стигне пръв до бюрото, а наградата и в двата случая е лаптоп и чаша с кафе. И когато бягаш през малката стая като професионален футболист на голям стадион и финтираш майсторски около чупливи играчки пръснати по земята, прескачаш с висок скок препятствия, които сам си поставил, уж да го държат на далеч от забранените зони, настъпваш най-острия ръб на кубче и с шпагат и плонж едновременно успяваш да хванеш любимата си чаша в полет, а в нея вече се мушнала на топло в кафето ти малката ръчичка.

Снимка: Thinkstock

И тишина. Когато децата заспят. И когато пренасям малкия в неговото креватче с внимание и прецизност на сапьор. И когато завивам тихо баткото, а той само леко се размърда и с усмивка в съня си ми прошепне „Обичам те, мамо. Да сънуваш златен кош и ангелчета!”. И накрая когато се гушна в двете ръце, които са ме очаквали цял ден с мисълта за този момент.

Аз съм огледало за хората около мен. И животът ми се изпълва със смисъл, когато в това огледало видя любовта, грижите и признанието, които съм вложила в своите моменти, да се отразяват като в увеличително стъкло в усмивките и щастието на любимите ми хора.

Автор: Зорница Драгнева-Василева

Прочетете още:

525 600 минути здраве - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

"Благодарност" - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

Да прегърнеш отново детето си - най-прекрасното нещо, което ми се случи през 2016

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти