Няколко стъпки за красива кожа до Нова година

Няколко стъпки за красива кожа до Нова година
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Красивата кожа и празниците не вървят ръка за ръка. С толкова много поводи за празнуване през месец декември, е много вероятно да сте преяли, препили и недоспали. Това, разбира се, ще се отрази неприятно на добрия външен вид на кожата ви, а Нова Година предстои след няколко дена.

За да се чувствате красиви и да не се налага да скривате лицето си под няколко пласта фон дьо тен, изкуствени бронзанти и руж, може да пробвате да спазите няколко елементарни стъпки през следващите дни.

Днес - "Не" на сладкото
Откажете се от шоколада и сладкишите от днес поне до Нова година. Със сигурност вече сте поели предостатъчно сладко. Спрете всякаква нездравословна храна, особено от тази, която е богата на захар. Така ще помогнете на кожата ви да изглежда сияйна и красива. Ако все пак посегнете към шоколада, се замислете, че е много вероятно от него да ви избият пъпки. Не си заслужава на снимките от новогодишната нощ да сте се виждат пъпчици по лицето и деколтето ви, нали?

Друго, с което може да помогнете на кожата си, е пиенето на много вода. Хидратацията на организма е от особено голямо значение. Избягвайте да пиете големи количества вода преди лягане, защото това може да доведе до подпухване на лицето сутринта.

Утре - пилинг и подхранване
Почистващите, хидратиращи, ексфолиращи и подхранващи маски ще помогнат много на кожата ви да възвърне блясъка и красотата си. Трябва да помните, че независимо колко сте изморени и ви се спи след парти с приятели или събиране с роднини, не бива да заспивате с грима върху лицето си. Почистете кожата, дори и само да я измиете с вода и сапун, или да ползвате дегримиращи кърпички. На сутринта обаче, ще е нужно да се погрижите за запушените пори.

Понеделник - професионалист на помощ
Домашните маски или купешката козметика не винаги може да се справи с кожните проблеми. Може да се възползвате от услугите на професионалистите и да се поглезите с професионално почистване на лице или масаж. Доказано, че правилното разтриване на лицевите мускули помага в борбата с бръчките и умората.

Вторник - погрижете се веждите си
Добре оформените и почистени вежди са от огромно значение за красотата и излъчването на цялото ви лице. Тук отново може да се доверите на специалистите, ако имате съмнения, че сами не се справяте особено похвално със скубането на косъмчетата.

Добре е да обърнете внимание и на кожата около очите. Дори и да не сте над 30 години, е препоръчително да ползвате подходящ крем за околоочния контур. Друго правило е да не дърпате нежната кожа в тази зона, докато се гримирате или почиствате грима.

Сряда - сън за красота
Във вечерта преди Нова година е необходимо да си легнете по-рано и да се наспите добре. Това е важно, за да избегнете подпухналите торбички и черни кръгове около очите, а и за цялостния свеж и сияен вид на кожата на лицето ви.

Когато настъпи моментът на финалните приготовления за посрещането на Нова година, може да развихрите въображението си и да се гримирате така, както ви се иска. Изкуствени мигли, сенки с брокат, издължена очна линия, ярко червило - почти всичко е позволено!

Все пак, специалистите съветват да положите основа за грим преди да започнете с фон дьо тена и всичко останало. Така гримът ви ще издържи по-дълго. След това е препоръчително да не прекалявате с количествата пудра и руж, както и да съобразите с цвета на кожата си и този на фон дьо тена.

Ако искате да сте по-мургави или по-бели, отколкото сте по принцип, не забравяйте да гримирате не само лицето си. Не е красиво шията, деколтето и ръцете ви да са няколко тона по-светли или тъмни от кожата на лицето.

Прочетете още:

Празничен коледен грим

Перфектната празнична маска за лице само с два продукта

Тайните на празничния грим

Празнични прически за Коледа и Нова Година

Как се е променила модата у нас за последните 100 години

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти