На мода този сезон - рокли със средна дължина

На мода този сезон - рокли със средна дължина
Снимка: Thinkstock

Оказва се, че дамите вече не изпитват влечение да показват стройните си крака в къси поли, а предпочитат рокли със средна дължина.

Модната марка "George at Asda" установи, че продажбите на рокли със средна дължина са нараснали със 174% за парти сезона в края на годината спрямо същия период на миналата година.

Модата на роклите със средна дължина е задавана от звезди като Виктория Бекъм, Никол Шерцингер и Гуинет Полтроу.

Модната марка установи още, че 79% от купените онлайн рокли този сезон са със средна дължина спрямо едва 11% за късите рокли.

68 на сто от дамите заявили, че се чувстват по-комфортно в рокли със средна дължина, а 34 на сто от жените над 50 години казали, че колената са тяхната ключова проблемна зона.

Други популярни причини за прибягването до роклите със средна дължина са усещането за по-слаба фигура, прикриването на целулита или на проблемни зони, удължаване на силуета и усещане за по-голяма елегантност.

"Ерата на мини роклите отмина, тъй като купувачките все повече избягват късите рокли за сметка на по-женствен, скромен стил", заяви говорителят на George at Asda, цитиран от "Дейли Мейл". 

От друга страна този сезон, благодарение на актрисата Ема Робъртс, аксесоарите в розово са на почит.

Младата дама очарова модните критици миналия месец на церемонията по раздаването на Американските музикални награди.

Тя се появи с рокля на модната марка "Lanvin" в металически цвят и с аксесоари в ярко розов цвят.

В сезона на празниците хората често избират дрехи в тъмни цветове, така че ще се нуждаете от аксесоари, за да освежите външния си вид.

Макар повечето хора да избират червени аксесоари, модните специалисти съветват този сезон да заложите на розовите, за да внесете малко по-момичешка нотка във вида си.

Носете розовите аксесоари с дрехи в метален цвят като Ема Робъртс или ги съчетайте с черни, морскосини, лилави и зелени дрехи. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти