Лозови сарми

Лозови сарми
Снимка: Бон Апети

Необходими продукти за 4 порции:

200 г сирене
50 г орехови ядки
20 стерилизирани лозови листа
10–15 листа пресен риган (1/2 ч. л. сух)
1 зелена чушка
1 ч. л. червен пипер
2 щипки смлян кимион
200 мл зехтин

Начин на приготвяне:

1. Сиренето се намачква в купа заедно с наситнения риган, смлените орехови ядки, червения пипер, кимиона и наситнената чушка.

2. Плънката се завива в лозовите листа.

Сармите се нареждат в дълбок съд, заливат се със зехтина и се мариноват 2–3 часа.

След това се пекат на скара 2–3 минути, като се обръщат периодично, за да се изпекат равномерно от всички страни.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти