Любими коледни сладки

Любими коледни сладки
Снимка: netinfo

Необходими продукти (за 24-28 броя):
2 големи яйца
120 г пълнозърнесто брашно
60 г брашно
70 г захар
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1 пакетче ванилия (или 1 ч.л. течна ванилия)
60 г орехи
50 г стафиди

Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и захарта. Към тях добавяме брашното, бакпулвера, солта и ванилията. Разбъркваме добре и прибавяме стафидите и нарязаните орехи.

Разделяме готовата смес на 2 равни части. С помощта на лъжица прехвърляме сместа в тава, която предварително сме застлали с хартия за печене. Оформяме 2 правоъгълни рула с дължина около 25 см и ширина 6-7 см.

Печем към 20 минути в предварително загрята до 170 градуса (с вентилатор) фурна. Кантучините са готови, когато при проба с клечка за зъби, тя излиза суха.

Изваждаме тавата от фурната и намаляваме температурата до 160 градуса. Оставяме изпечените бишкоти да се охладят за около 10 минути. След това прехвърляме рулата върху дървена кухненска дъска и ги нарязваме по диагонал на филийки с дебелина около 1-1,5 см. Подреждаме кантучините в тавата и ги връщаме обратно във фурната.

Печем ги приблизително 10 минути, докато започнат да стават златисти. След това обръщаме кантучините от обратната страна и ги запичаме за още 10 минути.

Оставяме готовите сладки да се охладят върху решетка и ги съхраняваме в метална кутия или в стъклен буркан.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти