Коледно меню: Пълнена пуйка

Коледно меню: Пълнена пуйка
Снимка: Thinkstock

Необходими продукти за 8 - 10 порции:
1 пуйка цяла (с дреболийките)
1 глава лук
1 ч .ч . ориз
1 ч . ч. стафиди
1/2 ч . ч . олио
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1 . Дреболиите на пуйката се сваряват в подсолена вода и се нарязват наситно . Бульонът се запазва .

2 . Наситненият лук се задушава в част от олиото до омекване . Прибавят се оризът и дреболиите , заливат се с малко бульон и се варят да полуготовност на ориза . Свалят се от огъня и се смесват със стафидите и черен пипер .

3 . Пуйката се посолява отвътре и отвън , напълва се с плънката и се зашива, слага се в намазнена с останалото олио тава , залива се с бульона и се пече около 3 часа в загрята на 200 градуса фурна , като от време на време се полива с отделилия се при печенето сос  .

Рецептата ни е изпратена от Невяна Николова Николова

Вижте още кулинарни идеи, подходящи за коледната трапеза:

Питка слънце

Хрупкав пай

Коледни фунийки с крем

Канелени звездички

Зелник

Сладки с глазура

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти