Коледно меню: Хрупкав пай

Коледно меню: Хрупкав пай
Снимка: Личен архив

Здравейте, изпращам ви една любима рецепта на моето семейство за пай.

Продукти:

2 бр яйца
300 гр. спанак (замразен)
50 гр.печено слънчогледово семе (белено)
100 гр настърган кашкавал или пармезан
2-3 бр сушени домати
1 лист от пакет маслени кори за баница
Щипка смлян кориандър

Приготвяне:

Разбиваме яйцата, добавяме спанака, семките, нарязаните сушени домати, кориандъра и половината от кашкавала (пармазана) в купа. Намазваме тавичка с масло и набрашняваме, за да не залепне тестото.

От листа тесто изрязваме 4 броя ленти за украса. Останалото тесто разстиламе в тавичката така, че да покрие и стените. Изсипваме сместа, обръщаме краищата на тестото навътре и украсяваме с лентите отгоре по свое желание. Поръсваме с останалия кашкавал/пармезан и слагаме пая да се изпече в предварително затоплена фурна на 180-200 градуса.

Печем около 20 минути. Пожелавам на всички вкусна Коледа и весело настроение! 

Рецептата ни изпрати нашата читателка Албена Коджаева

Вижте още кулинарни идеи, подходящи за коледната трапеза:

Коледни фунийки с крем

Канелени звездички

Зелник

Сладки с глазура

Пържоли в зелев лист

Коледен сладкиш с тиква

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти