Коледни шоколадови бишкоти

Коледни шоколадови бишкоти
Снимка: netinfo

Необходими продукти:
1 1/2 шоколада (настъргани)
1 ч.ч. кафява захар
1 3/4 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. какао
1 с.л. нескафе
1 ч.л. бакпулвер
кората на един портокал (настъргана)
3 с.л. портокалов сок
5 с.л. олио
3 яйца 1 ч.ч.
нaтрошени лешници
1/2 ч.ч. сушени боровинки
1 ч.л. ванилова есенция

Начин на приготвяне:
Настържете шоколадите – трябва да не са меки, за това може да ги сложите в хладилника за половин час предварително. В купа смесете настърганите шоколади и кафявата захар.

В друга купа смесете брашното, бакпулвера, кафето и какаото и разбъркайте.

Смесете боровинките и лешниците в купа и прибавете една, две супени лъжици брашно към тях и ги объркайте. Така те ще се разпределят равномерно. С миксер разбъркайте яйцата с ванилията и прибавете обърканата с шоколада захар.

Прибавете сухите продукти. Прибавяйте ги на порции, като редувате с боровинките и лешниците.

Ще се получи лепкаво тесто. Сложете доста брашно на масата и омесете с ръце докато се сгъсти достатъчно. Разделете тестото на две  и оформете с пръсти рула.

Пекат се в предварително загрята фурна на  150 градуса за около 25-30 мин, като по средата на печенето се завъртат.

След като се извадят, се оставят да изстинат около 15-20 мин, и след това се нарязват на лентички (филийки) по диагонал с дебелина ок. 1 см.

Пекат се отново за 6 мин, вадят се обръщат се и се пекат още 6 мин.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти