Коледна дантелена къщичка

Коледна дантелена къщичка
Снимка: netinfo

Тази изящна къщичка за Коледа ще ви отнеме поне два дни, и тъй като меденото тесто с времето става все по-вкусно, спокойно можете да я започнете днес.

Необходими продукти:

За тестото:
375 г меко масло
1 ч. ч. кафява захар
1½ ч.ч. пудра захар
200 мл глюкоза
3 яйца
7 ч. ч. брашно
3 ч. л. сода бикарбонат
3 ч. л. смлян джинджифил
3 ч. л. канела
1 ч. л. смлян карамфил
6 с. л. студена вода

За бялата глазура:
3 белтъка
400 г пудра захар
½ ч. л. винена киселина (великденски кристали)
за декорация:
300 г бишкоти за оградата
200 г разтопен шоколад
100 г пудра захар
червени желирани бонбони за керемиди
200 г цветни твърди бонбони, натрошени

Начин на приготвяне:
1.Маслото се разбива със захарта и се добавят глюкозата и яйцата. Брашното се пресява и се смесва със содата и подправките. Сместа се добавя към масления крем, като се редува с водата. Замесва се средно твърдо тесто. Оставя се да почине 30 мин. в хладилник.

2.Тестото се разточва на пласт с дебелина 4 мм направо върху хартия за печене. С помощта на шаблоните, които можете да намерите в списание "Меню" 32 бр., се изрязват рамки за стените и покрива на къщата. В правоъгълника за покрива с форма за сладки се изрязват отвори, които се запълват с цветни твърди натрошени бонбони. По същия начин се запълват и триъгълниците за късите стени на къщата.

3.Късите стени на къщата могат да се оформят като рамки, които като се изпекат и изстинат се шприцоват с фина решетка от бяла глазура. А могат да се оставят цели и само да се изрежат няколко отвора за врата и прозорци, които да се запълнят с цветни натрошени бонбони. Изрязва се голям правоъгълник за основа, както и няколко звезди и борчета с различна големина. Изпичат се за 8-10 мин. във фурна, загрята на 180° С. Докато са топли, отново се изрязват фино по шаблоните.

4.Бялата глазура се приготвя, като се разбиват белтъците на сняг и постепенно се добавя захарта, пресята с винената киселина. Трябва да могат да се оформят твърди остри връхчета. Покрива се с фолио и се оставя да почине 10 мин.

5.Върху твърда повърхност, покрита с хартия за печене, се поставят шаблоните с решетката. Върху тях се слагат изпечените рамки и с бялата глазура се шприцоват тънки фини линийки по шаблоните. Оставят се да изсъхнат на стайна температура, без да се местят поне 12 часа.

6.Готовите стени се слепват с бяла глазура и се оставят да се втвърдят няколко часа. Може да се използва подходяща кутия, за да не се разместят рамките. Слага се покривът и отново се оставя няколко часа.

7.Къщичката се поставя върху основата и в нея се слага малка свещ. Доукрасява се с бяла глазура, разтопен шоколад и червени желирани бонбони за покрива.

8.Бишкотите се срязват на две, украсяват се с шоколад и се залепват като ограда с помощта на бялата глазура. Правят се няколко дървета от звездичките и се закрепват борчетата.

9.Всичко се поръсва с пудра захар и цветни захарни перли.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти