Коледа за децата

Коледа за децата
Снимка: Thinkstock

Може би вече сте украсили коледно дома си, но това не ви пречи да създадете още забавления за децата ви.

Коледа със сигурност е времето от годината, което всички малчугани очакват с нетърпение и искрено се радват на всяка минута от празника. Все пак тогава именно на децата се обръща най-голямо внимание и така трябва да бъде.

Може да създадете допълнителни щастливи емоции на дребосъците, като им възложите задачи по допълнителното коледно украсяване на дома.

Това ще насърчи въображението и изобретателността им, ще ги накара да се почувстват специални, както и че вие им гласувате доверие и им възлагате задачи, освен това ще ги откъсне от компютъра или телевизора.

Попитайте ги какво искат те да има за празниците в дома ви, как искат да украсят стаята си или конкретно кътче от къщата.

Вземете им мъничко коледно дръвче, по-добре изкуствено, и ги оставете да го украсят така, както на тях им се иска. Вие, разбира се, ще бъдете около тях, за да им помагате, насърчавате, а и за да предотвратите евентуални инциденти.

Покажете им как сами могат да си направят коледни играчки, като например да опаковат кибритени или други малки кутийки в подходяща хартия, или да направят панделки от лентички и после да ги прикрепят към коледното дръвче, подаръците или дори да ги закачат по пердетата.

Изрежете снежинки от бели листове хартия и направете гирлянди с тях. Винаги може да окуражите децата да рисуват и да пресъздадат на хартия с цветни моливи и боички тяхната представа за Коледа и Нова година.

Именно тези рисунки се превръщат в мили спомени, така че по-добре не ги изхвърляйте, а ги запазете.

Направете си коледен албум със снимки от подготовката на дома за Коледа. Може това да се превърне в традиция и всяка година да обогатявате празничния албум.

Накарайте децата да се включат активно в празничните приготовления и не ги ограничавайте с думи като "Пази се от тук, само ми пречиш" или "Недей да пипаш това, ще се порежеш/нараниш".

Приобщете ги към празника, за да го почувстват те още по-близък, ценен и важен, както и да бъдат щастливи, че прекарвате толкова време с тях и превръщате възложените задачи в забавна игра.

Наградете децата за усилията, които са положили по украсата на дома с някакво лакомство по ваша преценка. Това ще ги зарадва още повече :)

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти