За коледната украса на дома

За коледната украса на дома
Снимка: Thinkstock

Със сигурност вече сте започнали с коледното декориране на дома и купуването на подаръци.

Случва се обаче да сме толкова заети, че да нямаме време да се замисляме много-много за лъскави опаковки, тежки гирлянди, блестящи топки и тематична украса в един цвят или стил на целия дом, а просто да накичим една елхичка и да приключим с това.

Ще се опитаме да ви дадем няколко съвета, които да ви помогнат около празниците с подаръците и декорирането, за да не си причинявате излишен предпразничен стрес.

Като начало, забравете за перфекционизма. Не може всичко да е идеално, случват се инциденти, като да се счупи някоя играчка, да не намерите подходящо коледно дърво, да ви се объркат плановете в последния момент и т.н.

Повтаряйте си, че нищо не е чак толкова фатално и няма нужда да се ядосвате излишно и да си съсипвате празниците заради дреболии.

След това внимавайте при опаковането на подаръците, особено ако няма да бъдат в подаръчни пликчета, а в кутии, увити с цветна хартия.

Проблемът е, че може да се объркате и чичо ви да получи плюшеното мече, което е за племенницата ви.

Затова опаковайте нещата едно по едно и веднага след като приключите, слагайте картичка или етикет с написано името на човека, за когото сте предвидили подаръка.

Колкото и да са хубави коледните лампички и да създават настроение, не ги оставяйте включени без надзор. Всичко се случва и по-добре да не рискувате.

Особено внимателни бъдете, ако имате малки деца или домашни любимци, които могат да се заиграят с лампичките и да предизвикат инцидент.

Не прекалявайте с украсата! Много е лесно, когато сте в магазина, да сложите в кошницата всичко, което ви хареса и в един момент да изгубите представа колко много неща сте взели. Това ще ви коства първо пари, след това нерви по прибирането на украсата след празниците, а не на последно място ще предпази и дома ви от претрупване и излишен кич.

Затова преди да отидете да пазарувате коледни топки, гирлянди и играчки, си направете един ориентировъчен списък какво ви трябва и се опитайте да го спазвате.

Не използвайте прибори за еднократна употреба, колкото и да не ви се мият тонове посуда след празничното пиршество.

Напротив, именно по празниците може да си позволите да извадите любимия си сервиз, който все пазите за специални случаи и реално само събира прах някъде по шкафовете.

Колкото и да е красиво коледното ви дръвче и цялата украса в дома, не ги оставяйте да стоят до св. Валентин. Всичко си има своето време и място, така че се замислете, че коледните декорации ще стоят не повече от месец в дома ви.

После те се прибират пак за догодина. Това е важно да си го припомните и докато поставяте самата украса и да не прекалявате със старателното ѝ прикрепяне към стени, мебели и корнизи, за да не се сблъскате после с проблема да не може да я махнете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти