Какво не трябва да правим на Коледно парти

Какво не трябва да правим на Коледно парти
Снимка: Thinkstock

Много фирми организират за служителите си коледни тържества в навечерието на празника. Освободени от задръжките си, някои празнуващи допускат фатални грешки, за които по-късно съжаляват.

Въпреки, че коледното парти трябва да бъде повод за приятно изживяване в компанията на колегите ви, твърде често то се превръща в позор за някои служители. За да не попаднете сред тях, вижте кои са най-често допусканите гафове и се постарайте да ги избягвате.

Консумацията на твърде много алкохол е най-масовата грешка, която може да бъде в основата на всички други грешки. Опиянението може да намали задръжките ви и да ви накара да направите неща, които никога не бих направили трезвени. Дори ако има открит бар и напитките са безплатни, предвидете не повече от две питиета за вечерта.

Ако сте въздържател, но не желаете да го афиширате, ето ви един трик – разтворете малко зехтин в чаша газирана вода. Така никой няма да разбере, че не пиете.

Следващата стъпка е да избягвате да се държите като "прасе" около масата или платото с хапки. Дори ако храната е изискана и вкусна, опитайте се да използвате добри маниери. Не препълвайте чинията си с храна, салфетки, клечки за зъби и не се изкушавайте да си приберете нещичко за по-късно. Издутата салфетка, пълна със скариди в джоба или в чантата ви не допринася за вашия имидж като класен служител, който знае как да представлява дружеството в публичното пространство.

Не използвайте коледното тържество като възможност да се изкачите по корпоративната стълбица. Само защото представителите на висшия ешелон на управление са заедно с вас на партито, това не означава, че те са склонни да бъдат новите ви най-добри приятели.

Груба грешка е и да се правят сексуални намеци на колеги. Ако има един гаф, който може да ви преследва и да ви доведе дори до развод или до гишето за безработни, това е този. “Натискането” с колегите купонджии винаги е била една наистина лоша идея, но сега, в ерата на смартфоните, камерите и социалните мрежи, бъдете сигурни, че все ще се намери някой, който да увековечи събитието и да го разпространи, без дори да сте се усетили.

За някои дами коледното парти е идеалното време да облекат прилепнала по тялото рокля с дълбоко деколте. Но не забравяйте, че това не е червеният килим и вие не сте филмова звезда. Ако искате да гледат на вас сериозно в офиса, не използвайте това като извинение, за да покажете вашата фигура.

На тържеството не правете нищо, което не искате другите да видят. Освен че всички разполагат с модерни смартфони, на повечето места има охранителни камери, скрити из помещенията. Затова не си мислете, че може да се промъкне на разстояние до килера на портиера за уговорена среща с някой пиян колега и да не ви хванат.

Накратко ще обобщим останалите подводни камъни, на които може да се подхлъзнете. Не водете с вас неканени гости. Освен ако в поканата изрично не се споменава, че може да доведете свой приятел или брачен партньор, не си позволявайте да се появите с компанията. Не насаждайте религиозните си или политически убеждения на останалите гости. По този начин може да сте скучни, но може и да обидите някой. Не афиширайте танцовите си умения, само и само да покажете колко сте свежи и в крак с модните тенденции при танците. Дори да мислите, че сте готов за “Денсинг старс”, едва ли искате да видите как подскачате в клип на Facebook страницата на някой колега.

И не на последно място, не шофирайте след като сте употребили алкохол на партито. По-добре използвайте такси или услугите на колега, който не е пил.

Приятно изкарване! smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти