Как се нанася сух шампоан

Поддържана визия, постигната набързо
Снимка: Thinkstock

Едва ли омазнената коса е приятна гледка за когото и да било, но понякога времето за нейното измиване и подсушаване може да се окаже крайно недостатъчно при положение, че ви чакат куп задачи, а денят тепърва започва.

Три пъти "ура", че в такива ситуации можем да си отдъхнем, защото човешката иновационна мисъл не е задрямала и в сферата на козметиката, за което говорят функционални продукти от типа на сухите шампоани, измислени, не за да се срамуваме от мазните си корени, а да ги върнем в техния по-чист вид и то за няколко минути.

* Сухите шампоани се предлагат под формата на пудра и спрей. И в двата случая се постига почти мигновена ефикасност, но помнете, че те се нанасят в основата на скалпа, а не по цялата дължина на косъма.

* Винаги измивайте със сапун ръцете си, преди да поставите продукта, за да не омазните допълнително косата си.

* Единият вариант е да нанесете шампоана директно върху корените, като използвате апликатора на шишенцето (което предварително разклащате), а другият начин е да сложите течността или пудрата върху ръцете и чрез масажни движения или с помощта на гребен да разпределите равномерно текстурата, докато тя се абсорбира напълно, придавайки допълнителен обем на косата.

* Сухият шампоан е особено подходящ за по-светлите и пепеляви тонове, а ако сте с по-тъмен цвят бъдете внимателни при дозирането на пудрата, защото може да отнеме от блясъка на косъма.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти