Как да не се караме с любимия по празниците

Как да не се караме с любимия по празниците
Снимка: netinfo

Коледните и новогодишните празници трябва да са най-хубавото време през годината, но защо тогава не спирате да се изнервяте с партньора и да се карате за глупости?

Истината е, че често точно по празниците двойките се карат най-много и отношенията по между им са обтегнати. Причините може да са много - стрес, депресия около Коледа, разочарованието, че другият не е направил нещо за вас, което вие сте очаквали, неизбежните въпроси как ще се раздели времето през почивните дни между роднините и други подобни.

Как обаче, да се справим с тези проблеми и да не се караме в любимия човек в най-хубавото време от годината? Ето някои от най-честите поводи за дрезги между партньорите и и как може да ги избегнете.

С роднините не е лесно
Колкото и да ги обичате, често именно членовете на фамилията са причинителите на дрязгите между вас и партньора. Всичко се корени в това, че когато човек избира своя партньор не се интересува от роднините му.

Ако не се разбирате особено добре със семейството му или той с вашето, е най-добре да се постараете да бъдете максимално толерантни. Не започвайте веднага нападки от сорта на "Майка ти изобщо не ме харесва, виж я как се държи с мен". Постарайте се да преглътнете всичко и да не си разваляте хубавите празници с караници. Най-важното е да не забравяте, че колкото и да не харесвате роднините му, не бива да го карате да избира между вас и тях. Щом уважавате него, трябва да се постараете да приемете и семейството му. Същото важи и в обратната ситуация.

Пътуването
За повечето хора пътуването може да се превърне в истинско удоволствие. Внимавайте обаче, ако тръгвате на дълъг път и двамата сте изнервени, сърдити или прясно скарани. Първо, че е опасно да се шофира в състояние на нервна превъзбуденост, второ, че няма да е никак приятно да прекарате няколко часа карайки се или мълчейки, а когато стигнете до крайната дестинация, да сте намусени и кисели. Най-добре ще е да изчистите всички недоразумения по между си, преди да тръгнете на път и по време на пътуването да си говорите за хубавите неща, които ви предстоят.

Грешен подарък
Дори двойки, които са заедно от дълги години, понякога имат затруднения при избора на подаръци за партньора. Често се случва да не успеем да отгатнем какво иска той за Коледа и да му подарим нещо, на което никак да не се зарадва. За да няма такива издънки по празниците, може просто да го попитате какво иска той. Що се отнася до дамите, те често си мислят, че достатъчно добре са намекнали какво желаят да видят за себе си под елхата. Пропускат обаче, малката подробност, че повече от половината мъже със сигурност не са усетили изобщо намеците.

Ако подозирате, че партньорът ви няма да успее да нацели за подарък това, на което ще се зарадвате, по-добре му кажете в прав текст какво искате. Със сигурност и за него това ще е голямо улеснение.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти