Интервю с edna истинска Снежанка

Интервю с edna истинска Снежанка
Снимка: Куклен театър - Варна

Велина Томова

Ако дядо Коледа е отговорен за подаръците, Снежанка е тази, която тихо, но неотклонно се грижи за уюта на празника, като всяка истинска жена.

Жена е била и в основата на онази, другата легенда, заради която всъщност празнуваме Коледа.

Така че решихме, че е повече от подходящо да се срещнем и да си поговорим с edna истинска Снежанка – за красотата, за нежността, за празника и да невидимите добрини.

Покрай подаръците, шейната и пускането през комина не остава много време да говорим и за теб. С какво се занимаваш ти преди празниците?

В последните дни преди празника, когато всички хора са изпълнени с трепетно очакване, тук на Северния полюс атмосферата може да се опише като „щура предколедна суматоха, изпъстрена с фойерверки от опаковъчна хартия, весели джуджешки песни и танци (и то докато работят, представяте ли си ?!) и дъх на току-що изпечени курабийки ”.

Затова трябва някой с почти неосезаема намеса да напомня на джуджетата къде точно стоят сребърните панделки; че синята хартия на бели снежинки е между червената на зелени елхички и бялата със златни камбанки; да се погрижи шапчиците им да са винаги чисти и изгладени; да даде целувка по бузата на притеснения Дядо Коледа и да му прошепне „Всичко ще бъде наред”. Това съм аз!

Остава ли ти време за теб?

В духа на празника винаги гледам да си „подарявам” време и за мен самата – било то дори и само за чаша топъл чай от канела с мед (за поддържане на edna по-добра фигура), докато чета книга сгушена в мекия фотьойл пред камината.

Срещаш се с много деца. Какво си пожелават?

О , списъкът е толкова голям! Всъщност, децата пожелават с очите си. Джуджетата понякога се затрудняват да измайсторят така желаните подаръци, но все пак винаги успяват, защото децата толкова много са слушали (особено през месец декември!), че не бива да ги разочароват.

Знам също , че децата много искат мама и тате да играят по-често с тях , да свършват по-рано работа и да има повече смях вкъщи.

И с много родители се срещаш. Тях какво ги вълнува?

Родителите знаят , че здравето е най-важно , затова то стои на първо място в списъка им. За тях най-голямата радост е децата им да са щастливи и да имат повече време за тях!

Само материални желания ли изпълнява дядо Коледа?

Кутията на подаръка побира една съвсем малка част от детските мечти, но получавайки желаната кукла, кола, робот, книжка или игра, Дядо Коледа им подарява вярата в себе си, че могат да постигнат всичко с доброта, старание и любов!

Коя ти е любимата част от празника?

Сутринта на Коледа…онази тишина в момента преди децата да се събудят с трепетно очакване и да се втурнат с весел смях и грейнали очи към елхата!

А какво правиш през останалото време от годината? – Измислям дизайна на снежинките за следващия сезон или пък смесвам уникални цветове за всяко следващо северно сияние и редовно черпя идеи от вашето списание ,защото за да бъда Снежанка първо трябва да бъда edna истинска жена!

Нашата Снежана е Евгения Василева - актриса в Държавен Куклен театър Варна. Има десетки роли в представления за деца и възрастни, играла е Жулиета още като ученичка, а в най-новото си представление е излязла от приказките самодива.

Отличена е с награди „Златен делфин” 2005 за главна женска роля в спектакъла "Палечка", за актьорско майсторство в спектакъла "Приказка за пеещото дърво" в Баня Лука, Сърбия през 2008 и със „Златен делфин“ 2014 за главна женска роля в спектаклите „Мълчаливи предания” и „Малки вълшебници”

Екипът на Edna.bg ви пожелава весела Коледа!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти