Двойно препечените сладки на Беорн

Двойно препечените сладки на Беорн
Снимка: netinfo

Необходими продукти:
2 яйца
250 г мед
2 супени лъжици тъмна (кафява) захар
4 супени лъжици смлени бадеми + още 50 г за овалване
200 г сурови небелени бадеми
50 г сушени боровинки
50 г ръжено брашно
280 г спелтово брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка канела
1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
1/2 чаена лъжичка смлян сушен джинджифил (исиот)
1/2 чаена лъжичка индийско орехче

Начин на приготвяне:
Слагаме бадемите в тавичка в загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. Оставяме ги да изстинат. Смесваме всички продукти в твърдо тесто и го разделяме на две части - всяка от тях оформяме цилиндрично и продълговато - като салам, който овалваме в смлените бадеми, след което слагаме двете тестени части в тавичка на разстояние една от друга, понеже ще увеличават размера си при печенето.

Преди да ги пъхнем във фурната, ги натискаме леко с длан, за да станат по-плоски и ги печем на 180 градуса за 25-30 минути, докато станат добре опечени и твърди при натиск.

Изваждаме десерта от печката и го оставяме да изстине, без да го вадим от тавата. Когато е съвсем изстинал, го нарязваме с остър нож за хляб под ъгъл около 30-45 градуса на филийки с дебелина към 2 сантиметра.

Филийките подреждаме в тава (този път няма нужда да оставяме разстояние между тях) и ги доизсушаваме на 160 градуса за още 15 минути. Изчакваме сладките да изстинат и ги съхраняваме в добре затворена кутия.

* Автор Снежана Симеонова

Ако искате да се потопите в света на Беорн, ще можете да го направите съвсем скоро с филма "Хобит: Неочаквано пътешествие", който ще можем да гледаме от 14 декември в кината на 3D и IMAX 3D.

Хороскоп за деня

12 дни до магията
12 дни до магията 12 дни до магията
Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти