Да опаковаш за 60 секунди

Да опаковаш за 60 секунди
Снимка: Thinkstock

Много жени се оплакват, че са получавали коледни подаръци от половинката си, които приличат на извадени от кофата за боклук или пък без каквато и да е опаковка.

Ето го и обяснението на това явление.

60% от мъжете признават, че отделят само една минута за опаковане на подарък - време, което е достатъчно само за слагането на няколко парчета тиксо.

Жените обаче са много по-старателни. Над 50% заявяват, че отделят най-малко три минути за всеки подарък, като прибавят панделки, за да изглежда специален.

Същите усилия или липсата на такива се полагат от двата пола при разопаковането, установило допитването.

Една трета от мъжете разкъсват хартията на подаръка за десет секунди, а само 20% го разопаковат внимателно, за да може хартията да се използва отново.

При жените е точно обратното. Само 20% разопаковат бързо подаръка си, а над една трета заявяват, че махат хартията внимателно, за да могат да я използват повторно. Няма съмнение, че вероятността те да се нуждаят отново от нея е много голяма.

Една трета от британките казват, че ще опаковат 20 или повече подаръка тази Коледа, а един на всеки четирима британци ще опакова пет или по-малко. Изследването сред 2100 души е осъществено от компанията "ТомТом".

"Мъжете гледат на опаковането по същия начин като на разопаковането, това е функционална задача, която не изисква много време и усилия.

Това може да изглежда неблагодарно, но мъжете биха казали, че от значение е подаръкът, а не как е опакован", заяви говорител на компанията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти