Баклава

Баклава
Снимка: Бон Апети

Необходими продукти за 1 тава:

1 пакет точени кори
200 г кокосови стърготини
200 г смлени орехови ядки
200 г стафиди
200 мл газирана вода
1 пакетче ванилия
1 пакетче бакпулвер
300 мл олио
олио за намазване

за сиропа:

1 кг захар
1 л вода

Начин на приготвяне:

1. Кокосовите стърготини, ореховите ядки и стафидите се смесват. Прибавят се бакпулверът, ванилията и газираната вода.

2. Точените кори се разделят по две, плънката се разпределя, разстила се върху тях и се навиват рула. Всяко руло се разрязва на три или четири парчета (като пурички) и се нареждат в намазнена тава.

3. Баклавата се залива с нагрятото до кипване олио. Пече се 20–30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

4. Захарта за сиропа се разтопява в 1 л гореща вода и се оставя да се охлади. Топлата баклава се залива с изстиналия сироп. Оставя се да престои 2–3 часа и се сервира.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти