Ако на детето му прилошава по време на пътуване

Ако на детето му прилошава по време на пътуване
Снимка: Thinkstock

Пътуването с децата, които повръщат в колата, никак не е приятно. Ако на детето ви винаги му прилошава на път, хомеопатията може много да ви помогне.

Какво е кинетоза?
Кинетозата (прилошаването при пътуване) е общо усещание за слабост, гадене, повръщане, изпотяване, което се предизвиква от повтарящо се движение.

Тези оплаквания се развиват, когато вътрешното ухо, очите и другите част на тялото отчитат наличието на движение, но изпращат разнопосочни сигнали за това към мозъка.

Всеки вид транспорт (кола, кораб, самолет) може да предизвика кинетоза.

Децата по-често страдат от прилошаване при пътуване отколкото възрастните. Около половината от децата на възраст между 4 и 10 години имат оплаквания в кола, самолет или лодка.

Момичетата са по-податливи на кинетоза от момчетата.

Кои са симптомите на прилошаването при пътуване?
Най-честите симптоми включват:
• Гадене
• Повишено слюноотделяне
• Повръщане
• Пребледняване на лицето
• Изпотяване
• Виене на свят
• Главоболие

Съвети за предотвратяване на прилошаване при пътуване

Ако на детето ви му прилошава при пътуване има няколко изпитани начина да му помогнете да не страда от гадене и виене на свят:

• Нека детето да има нещо, с което да се занимава в колата, което не провокира оплакванията му. Не му позволявайте да разглежда или чете книга.
• Преяждането често провокира гадене и виене на свят в колата. Когато пътувате, избягвайте тежки, лютиви и мазни храни.
• Не употребявайте храни със силна миризма по време на пътуване.
• Не пушете в колата, когато детето е с вас. Тютюневият дим често провокира гадене и повръщане при малки деца, които са на път.
• Дайте му да яде сухи бисквити
• Опитайте се да изберете мястото в превозното средство, където детето да усеща възможно най-малко друсане.
• В колата нека то да гледа в далечината. Ако сте на кораб или яхта, отидете на палубата и гледайте движението на хоризонта. В самолет го сложете да е на седалката до прозореца и гледа навън. Най-малко друсане има при седалките над крилата на самолета.

Лечение на прилошаване при пътуване
Най-добрият начин за спиране на оплакванията при пътуване е спиране на движението. Ако не можете да спрете пътуването, нека детето да седне или легне в тази част на превозното средство, където има най-малко движение.

Хомеопатично лечение на прилошаване при пътуване
Хомеопатията предлага безопасно и бързо действащо ефикасно лечение на прилошаването при пътуване.

Хомеопатичните лекарства предотвратяват и лекуват гадене, повръщане и виене на свят. Ако ги използвате правилно, ще можете да се насладите на пътуването си.

Поради своята безвредност, те са безопасни за употреба дори от най-малките.

Ако вашето дете е имало прилошаване в миналото, най-добре започнете лечението още в деня преди пътуването.

Боракс помага на хора, които страдат от морска болест или им прилошава в самолет. Виенето на свят и гаденето се предизвикват от движението надолу, като например при снижаване и приземяването на самолета. За тези, които се нуждаят от Боракс, е немислимо да се качат на виенско колело или увеселително влакче, защото започват да повръщат в момента, в който започне движение надолу.
Кокулус индикус помага при деца, които се оплакват от виене на свят и са много отпаднали. Гаденето и главоболието се влошават при вида на движещи се обекти – коли, хора и т.н. Престоят в затоплено помещение или кола облекчават оплакванията.
Ипека е подходящо за деца с постоянни мъчителни позиви за повръщане, но повръщането не носи облекчение. Устата е пълна със слюнка, езикът е чист, но отказват да пият вода въпреки обилните повръщания.
Нукс вомика най-много подхожда на човек, който получава прилошаване при пътуване, ако пътува на задната седалка. Когато е на предната седалка и може да вижда пътя няма оплаквания. Особено добре от Нукс вомика се повлияват избухливите и нетърпеливи хора, при които повръщането води до облекчение. Гаденето и виенето на свят се влошават след хранене.
Петролеум - при виене на свят, гадене, повръщане и главоболие. Храненето, затварянето на очи и затоплянето успокояват оплакванията.
Табакум е за деца, които силно пребледняват и устата им се препълва със слюнка. Те са с много силни позиви за повръщане и сърцебиене. Вдишването на хладен, свеж въздух и затварянето на очите подобряват състоянието им.

Как да се приемат хомеопатичните лекарства:
Хомеопатичните лекарства се продават в аптечната мрежа в различни разреждания. Най-често използваните разреждания са 9СН и 30СН.

Приемат се по няколко гранули (от 3 до 5 гранули) под езика и се оставят да се разтворят напълно. 20 минути преди и след лекарството не трябва да има прием на храна и вода. По време на използване на хомеопатични лекарства не използвайте продукти, съдържащи мента, камфор, евкалипт.

В деня преди пътуването дайте на детето два приема от хомеопатичното лекарство. А в деня на тръгване, започнете да давате лекарството на всеки час и при подобрение на оплаквнията, разредете постепенно приемите.

Приятен път!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти