2021 ще промени живота ти, само ако първо промениш себе си

зима жена коледа уют
Снимка: Istock

Вяра Иванова

Пристъпваш леко подпийнала в апартамента си на 1-ви януари някъде около 3-4 сутринта. Лягаш на дивана и усещаш, че нищо не се е променило. Чувстваш се по същия начин, по който се чувстваше вчера, въпреки че си обеща през 2020-та всичко да бъде различно. Без повече провалени връзки, без повече емоционален багаж, без повече кофти работни места.

И все пак, ето те тук, свита върху дивана на 1-ви януари 2021г. в 4 сутринта, пияна и мислеща си за всички краткотрайни провалени връзки, за цялата болка, която таиш в себе си от години и за крайно невдъхновяващата работа от 9 до 5, с която едва си плащаш сметките.

Не биваше годината ти да започва така, нали? Трябваше да навлезеш в новата година щастлива, със сериозна връзка и удовлетворяваща работа. Трябваше да станеш своята най-добра версия в момента, в който стрелките на часовника удариха 12. Всички проблеми трябваше магически да се изпарят с последните минути на 2020-та.

Може би такива неща се случват в приказките, но не и в реалността. През 2021-ва е време най-сетне да посрещнеш суровата реалност на новото начало, а тя е следната - новата година няма да промени живота ти, освен ако ти не се постараеш да го направиш сама.

През 2021-ва трябва самата ти да искаш да бъдеш по-добра и да се отдадеш на мечтите си и тяхното постигане. не заравяй глава я пясъка, не бягай от проблемите, от които се криеш с години. Работи, за да си осигуриш живота, който искаш. Просто работи.

Ако си в търсене на стабилна връзка, но все удряш на камък, може би трябва да потърсиш проблема и някъде вътре в себе си. Страхът ти от обвързване може да се окаже коренът на проблема и да те задържа далеч от любовта, която заслужаваш. Или пък трябва да спреш да търсиш онзи определен "идеален тип", защото най-вероятно такъв просто не съществува.

Ако пък търсиш край на емоционалните си проблеми, посвети тази година в търсене на щастието. Потърси близост с природата, отдай се на хоби, музика, изкуство. Прави нещата, които те карат да се усмихваш. Заобиколи се с хора, които обичаш, загърби хората, които те изнервят. Потърси онова, което заслужаваш - било то вещи, хора или отношение.

сняг зима коледа жена двойка
Снимка: Istock

Ако пък през новата година жадуваш за нова кариера, започни да търсиш онова, което те прави щастлива в професионален план. Запълни всички онези дупки, които са се отворили през всички години на досадна работа, работи в посока подобряване на уменията ти, опитвай да се доказваш все по-често. 

През 2021-ва трябва да работиш здраво, за да промениш посоката на живота си - в това се крие истината, така се постигат мечти. Само и единствено с усилена работа. И ако на 1-ви януари седиш на дивана леко подпийнала и се самосъжаляваш, запомни едно - 2021-ва няма да промени живота ти, освен ако ти самата не го направиш!

Вижте още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти