Какво да не правиш, когато премахваш гел лака сама

ръце
Снимка: iStock

Как да не обичаш маникюра с гел лак, когато цветът остава до две седмици! Тази дълготрайност обаче не идва без цена, която усещаме при премахването на лака.

По-икономичната опция е да свършиш това собственоръчно у дома, което спестява пътя до козметичния салон и средства за услугата. Но ако вече си го правила, знаеш колко трудно е да устоиш да не обелиш лака, щом частта около кутикулата започне да израства без лак върху себе си.

Вижте тук 15 севжи идеи за летен маникюр >>>

Именно обелването е по-бързият начин да го свалиш, но е изключително вредно за нокътната плочка. Ейми Линг Лин, създателката на луксозния салон за маникюр в Ню Йорк Sundays Nail Studio, казва пред In Style: „Винаги е изкушаващо да пробваш с обелване на лака, хората го правят постоянно. Но това отнема пласт от ноктите и може да ги остави в доста изтощено състояние!“

Линг обяснава още, че престояването на гел лака върху ноктите за дълго време усложнява премахването и това също е причина за тяхното увреждане. Освен рядката смяна, силните топ лакове също могат да направят процеса по-труден.

За да улесниш свалянето и  предотвратиш увреждане, не пропускай да изпилиш ноктите преди да ги потопиш в ацетон. Линг препоръчва и да полираш нежно повърхността на топ лака, за да премахнеш уплътнението. Така ще направиш по-лесно проникването на ацетона и повдигнеш по-лесно пласта гел лак.

Ако все още се намират упорити места, използвай дървена пръчка, за да ги умилостивиш.

лак пръсти гел лак маникюр
Снимка: iStock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти