Как ефикасно да премахнем петна

"Червено вино снощи пих"
Снимка: Thinkstock

Темата идва тъкмо навреме, защото в оставащите дни до края на годината по традиция червеното вино е на почит сред най-консумираните алкохолни напитки. Така че ви предлагаме съвети как да заличите петната от напитката на боговете според повърхността, по която са станали зацапванията.

Дрехи
Никога не търкайте петното от вино, а най-напред само го попийте със суха и чиста хавлиена кърпа. След това капнете малко бял (дестилиран) оцет (продава се в магазините за почистващи препарати и хипермаркетите) върху лекето и отново попийте, докато зацапването избледнее. После можете да третирате плата с течен перилен препарат или да изперете дрехата.

Мебели
При отстраняване на петната от червено вино бързата реакция е ключова за крайния резултат. Разлеете ли чашата си вино върху светла на цвят дамаска на стол или канапе, първо подсушете петното с кърпа и смесете равни дози течен сапун и водороден пероксид (3%). Нанесете от сместа върху лекето и изчакайте да попие, след което отново подсушете мястото с хавлиена кърпа. Ако петното не изчезне напълно, повторете процедурата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти