Как да запазим вида на плетените си дрехи

Съвършена мекота
Снимка: Thinkstock

Плетивата са една по-особена категория дрехи и като материя, и като поддръжка – затова на прага на зимата няма как да не споделим няколко лесни съвета, с които ще съхраним привлекателния им вид за по-дълго.

* В никакъв случай не използвайте функцията за сушене на вашата пералня, ако ще перете плетени облекла. Освен че ще ги разтегне допълнително, сушилнята може да повреди структурата на преждата.

* Повечето плетива са сравнително тежки, така че съхранението им на закачалка само ще развлачи допълнително техния силует. Придържайте се към внимателното сгъване и подреждане на подобни дрехи върху рафтовете на гардероба, а за да не се наслояват с прах, ги слагайте в пликове.

* Ако забележите стърчащи конци от прежда по повърхността на любимия ви пуловер или жилетка, ги приберете от опаковата страна с помощта на игла. По този начин ще запазите дрехата от допълнително и по-сериозно разбридване, за което вече ще се наложи професионална и по-скъпа шивашка намеса.

* Най-добрият начин за пране на подобни материи е на ръка с препарат за вълна, омекотител или дори обикновен шампоан. Това е и единственият вариант да бъдете напълно спокойни, че пералнята и центрофугата няма ненужно да разтегнат даденото плетиво.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти