Как да вържем лесно вратовръзка?

Как да вържем лесно вратовръзка?
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Поне веднъж в живота на всеки му се е налагало да бъде официален. Когато дойде този момент, в старанието си да изпипате дейталите по костюма, понякога забравяте може би най-важната част от него – ВРАТОВРЪЗКАТА. И в този екзалтиран за вас момент се оказва, че нито вие, нито майка ви, баба ви, приятелката ви, или който и да било от близкото обкръжение знае как точно да превърнe ивицата плат в красив стилен мъжки аксесоар.

Ако и вие сте изпадали в подобна ситуация, крайно време е да се научите как да овладеете изкуството на финия възел около небрежно наболата мъжка шия, независимо дали ще се пробвате да го изпипате  сам или ще оставите две изкусни дамски ръце да извършат това почти ритуално действие.

Ако сте дама, няма как да не сте се захласвали по онези секси холивудски сцени, в които тя му помага да довърши тоалета си и обикновено го прави бързо, сръчно и със завидна лекота, предизвиквайки у него не само възхищение, но и любов. Навярно искате и вие да постигнете този ефект с любимия мъж... Ако пък сте истински джентълмен  и се стараете сами да се справите дори в най – заплетената ситуация, няма как да не се превърнете в същински супермен, благодарение на тези лесни и полезни  осем стъпки.

Важен момент преди самото връзване на възела е закопчаването на  ризата  догоре и вдигането на  яката.

А ето и същинското сглобяване на пъзела...

 

1. Преметнете вратовръзката така, че широкият й край да виси около 25-30 сантиметра повече от тесния край. Няма значение кой край ще бъде отдясно или отляво. Направете го по ваше желание.

2. Преметнете широкия край над тесния.

3. Пъхнете широкия край под тесния.

4. Преметнете широкия край над тесния още веднъж.

5. Пъхнете широкия край през задната част на отвора около врата, така че да излезе отпред.

6. Стъпката, изискваща най-много прецизност. Сложете показалеца си в оформящия се възел, за да не се стегне. Пъхнете широкия край през този възел, така че да увисне надолу – връзката е почти завързана.

7. Вече можете да махнете пръста си и да стегнете възела.

8. Задръжте тесния край на вратовръзката и плъзнете възела до яката.

Финито! Възелът е готов...

След като сте готови, подгънете яката на ризата отново надолу в нормалното й състояние. Долният край на вратовръзката трябва да стига до средата или горния край на токата на колана. За да е добре завързана връзката, е важно да има малка вдлъбнатина в средата. Тази вдлъбнатина се получава като поставите показалеца си под възела и го държите там, докато стягате.

Сега вече сте готови да бъдете истински принц и да заведете вашата принцеса на бал. Е, може и на романтична вечеря!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти