Как да спрем мигрената с бърз и лесен масаж?

мигрени масаж
Снимка: iStock

Всички знаем колко непоносими могат да бъдат мигрените и колко е трудно да се отървеш от тях. Дори едно обикновено главоболие може да развали целия ни ден. Някои от методите, с които можем да третираме мигрените са специални очила и повече сън, но мигрените и главоболията често ни изненадват неподготвени.

В повечето от случаите взимаме обезболяващо и се надяваме да отмине по-скоро. Честата употреба на тези лекарства не е полезна за всеки, а и понякога прото не действат. Затова е добре да можем и да разчитаме на някои по-натурални методи като масажа.

мигрени масаж
Снимка: iStock

С уговорката, че все пак ще посетите невролог и няма да използвате единствено този метод, споделяме с вас анти-мигренен масаж, който можете да използвате, когато се появи мигрената.

Как помага масажът?

Масажът представлява прилагане на специфичен натиск като средство за облекчаване на болката. Методът е популяризиран от традиционния китайски терапевтичен метод на акупресура. Прилагането на натиск върху определени точки по тялото променя сигналите за болка, които нервната ви система изпраща към мозъка. Това означава, че в крайна сметка ще почувствате по-малко болка от преди.

Как се прави анти-мигренният масаж?

1. Смесете по две капки масло от мента, ливан и лавандулово масло в една супена лъжица бадемово масло (или друго базово масло). Ако нямате точно тези етерични масла можете да използвате каквото имате под ръка. Препоръчително е ако не разполагате с тях да използвате само базовото масло.

2. Втрийте малко от сместа върху върха на показалеца и средния пръст.

3. Масажирайте слепоочията си с кръгови движения в продължение на 30 секунди.

4. Сменете посоките и масажирайте слепоочията си още 30 секунди.

Важно е да бъдете внимателни и да не прилагате прекалено силен натиск. Ако натискате прекалено много, освен че масажът няма да ви помогне, може и да влоши главоболието. Имайте предвид, че масажът може да не подейства ако имате неврологичен проблем, който е свързан с друга част на тялото ви, но който причинява и мигрени.

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти