Как да спасите пресоленото ядене

Как да спасите пресоленото ядене
Снимка: Thinkstock

И най-добрите готвачи не са застраховани от "изпускане" на солта.

Колкото и опит да имате, пресоляването на храната е кулинарно бедствие, което се среща по-често, отколкото предполагате.

А пресоленото ястие е по-голямо зло от безсолното. Как да се справите с пресоленото ястие, обясняват готвачи от няколко точки на света.

„Ако готвите супа или яхния, просто добавете още от основните съставки. Ако яденето вече е сварено, ще трябва да сготвите допълнителната порция в друг съд и да смесите двете – безсолното и пресоленото“, съветва Кен Оринджър, главен готвач в ресторант в Бостън.

Смачкан на пюре нахут също ще отнеме от солта, без да разваля вкуса.

„Ако пресолите месо, трябва да го сервирате с безсолна гарнитура – ориз, картофено пюре или качамак“, е тайната на Алисия Уолтър, главен готвач в La scuola di Eataly в Ню Йорк.

Когато се съчетаят соленото и безсолното, небцето ви ще отчете перфектно балансиран вкус.

Ако пък сте пресолили зеленчуците, им добавете моцарела, рикота или течна сметана за готвене.

Кремообразният вкус ще неутрализира солта.

А ако нищо от това не искате или не можете да направите на момента, сервирайте пресоленото ястие със сладко, пенливо вино или газирана вода.

Мехурчетата ще освежат вкуса и няма да оставен солено-горчив спомен от вашите кулинарни прояви.  

Ограничете солта, спасете здравето си

Хималайска сол - древна и чиста

Опасността от "скритата" сол

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти