Как да спасите пресолената супа

доматена супа
Снимка: ThinkStock/Guliver

Всички се учим докато сме живи и никой не се ражда подготвен за всяка ситуация. Едни от най-често допусканите домакински грешки са свързани с храната и нейното приготвяне.

Понякога се случва да осолим ястието малко повече, а тази грешка е трудна за поправяне. Няма как да премахнем сложената сол, но има няколко хитри трика, които могат да ни помогнат да оправим вкуса й.

Ето кои са те!

Най-лесният начин е да добавите още вода към супата и да я оставите на котлона за още известно време, но това може да развали вкуса й.

Добавете към супата ориз в платнена торбичка. Когато оризът се свари, ще поеме солта и след това торбичката трябва да се извади от тенджерата.

Някои готвачи прибавят малко количество захар в супата, за да оправят вкуса й.

Можете да прибавите към супата фиде и зеленчуци и да ги оставите да поврат за  10-15 минути . По същият начин може да се добави и цял картоф, който е отличен в поемането на излишната сол.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти