Как да си направите ефектно шкафче за обувки от PVC тръби

Как да си направите ефектно шкафче за обувки от PVC тръби
Снимка: DYI

Велина Томова

Идеята да приберем обувките, шалчетата, химикалките или приборите в PVC тръби се зароди по време на последния ремонт, когато останали парчета от вече оразмерени тръби трябваше да намерят своето приложение из къщата или да потеглят по нерадостния път към бунището.

Да се превърнат в поставка за химикалки беше лесно решение. Тръбата така или иначе си стои самостоятелно като чашка без дъно, в която можеш да слагаш безброй безполезни и полезни неща.

Но че тръби могат да се ползват за направата на мебели, не подозирахме докато не попаднахме на тази идея – шкафче за обувки от PVC.

Оказа се, че тръбите, уж грозно и уж свързани само със строителството, могат да се превърнат в маса, в шкаф за вино, в органайзер за чекмеджета, дори в декоративна разделителна стена.

Принципът за всяка „конструкция“ от тръби е един и същ.

1. Избирате подходящи по размер тръби от магазина за строителни материали. Ако искате да съберете обувките си, ще ви е необходима тръба с диаметър не по-малко от 200 мм и дължина, съобразена с размера на обувките.

В някои магазини ще ви ги нареждат с необходимия размер, само помолете учтиво и с усмивка в ден, който не е предназначен за основни ремонти (в нашата страна такива дни са всички съботи, недели и празничните дни).

2. С шкурка заглаждате ръбовете на тръбите за по-естетичен вид.

3. Идва ред на боядисването. Ако сте си избрали бели тръби, може изобщо да не ги боядисвате. Ако все пак искате цвят, трябва да нанесете грунд и после боята.

Звучи трудно, но не е. Във всеки магазин за бои и строителни материали ще ви препоръчат и грунд и боя, която да е подходяща за PVC тръби. Вземете и лепило, ще ви трябва за точка 4.

4. Закрепването на тръбите една за друга може да стане по много начини- с винтове, с лепило, с голяма ластична лента или просто като застопорите тръбите между две стабилни подпори.

Най-лесно е с лепило за PVC.

Избирате форма и „строите“ вашите нови мебели, стени или аксесоари за бюро.

5. Подреждате и се радвате на новата си придобивка, постигната с двете ви ръце.

Не забравяте да ни пратите снимка, за да ви похвалим на всички :)

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти