Как да си направите червен чипс

Как да си направите червен чипс
Снимка: Minimalistbaker

Велина Томова

Чипсът е вредна храна, само ако е в пакет. Ако си го направите вие, е идеален начин да поднесете зеленчуци по атрактивен начин.

Или пък да спазвате диетата си, угаждайки си. Чудесно звучи, нали.

Червеният чипс всъщност се прави от цвекло.

Измивате три средно големи глави, обелвате ги и ги нарязвате на много тънки филийки. Най-добре ще е, ако имате специално ренде за чипс.

Ако нямате, използвайте белачката за картофи, тогава обаче формата на чипса няма да е кръгла, а на ивички.

Наредете парченцата върху хартия за печене в тавата на фурната.

Постарайте се отделните шайби да не се докосват една до друга, защото ще залепнат.

Поръсете със зехтин, морска сол и розмарин.

Сложете тавата по средата във фурната и печете в продължение на 15-20 минути на 180 градуса.

Цвеклото трябва да стане хрупкаво, като истински чипс.

Съветваме ви да наглеждате цвеклото след 15-та минута редовно, защото могат бързо да изгорят.

Можете да поднесете червения чипс като гарнитура към месо, като предястие или когато ви се прииска да хапнете нещо леко и полезно.  

Как да си направите здравословен чипс от моркови

Сладки с шоколадов чипс и портокал

Домашен чипс без пържене

Чипс от тиквички на фурна

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти