Как да си направим пъстър гердан

Как да си направим пъстър гердан
Снимка: netinfo

Че сме на ваканционна вълна е повече от ясно, затова всякакви цветни идеи и занимания, освежаващи самочувствието ни, са любезно поканени от нас.

В урока за днес са ви необходими няколко листа разноцветна хартия, обикновен кръгъл молив, метална верижка (може и такава от корда, връв или гума) и безцветно канцеларско лепило (снимка 1).

Много често верижките без никакви украшения по тях стоят в дъното на кутията за бижута и остават вечно пренебрегнати. Затова дойде и тяхното време да влязат в употреба и ефектно да допълнят нашата визия.

За целта нарежете листовете хартия надлъжно на по-тънки и дебели ивици. След което започнете да навивате хартията около молива, а когато останат около 2 см до края на хартията, сложете слой лепило и чак тогава завийте листа до край.

Хубаво притиснете стърчащите ръбчета, за да се залепят подобаващо и внимателно издърпайте хартиената тръбичка от молива.

По същия начин направете няколко различни по дължина и багри цилиндри, нанижете ги на верижката и ще сте напълно готови с вашия подновен гердан, чакащ да бъде показан надлъж и нашир.

* Видео с действията стъпка по стъпка може да видите ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти