Как да се възстановим след полет

Как да се възстановим след полет
Снимка: Thinkstock

Сезонът на отпуските, пътуванията и отмората е в своя разгар.

Всички сме усещали нуждата да почиваме след почивката, затова ви предлагаме няколко съвета как да се възстановите от полет, ако сте избрали въздушния превоз до мечтаната цяла година ваканция:

  • Пийте много вода по време на полета. Въздухът в самолета е изключително сух, въпреки, че най-вероятно не усещате това. Дехидратацията затруднява процеса на възстановяване. 

    Ако по време на полета не предлагат вода или други напитки, можете да си закупите от самото летище, след като сте преминали през проверяващите органи.

    Не можете да носите течности в големи количества, минавайки през проверка, но пък след това по пътя към самолета има множество малки магазинчета.

    Избягвайте пиенето на алкохол и съдържащи в себе си кофеин напитки, защото те спомагат процеса на дехидратация.
     
  • * Ако сте пътували към място, което е с различна часова зона от нашата, след връщането си насрочвайте срещите си и ангажиментите си спрямо часовата зона, от която пристигате. Това ще ви помогне да останете по-дълго фокусирани.
     
  • * Раздвижвайте се по време на полета, дори и да е за малко. Ставайте, разхождайте се. Ако това е невъзможно, опитайте се да не държите крайниците си неподвижни по време на целия полет.

    Правете леки упражнения, разтягайте се. Ако полетът ви е с прекачване, то тогава имате още повече време и пространство за движение – няколко клякания или протягания на терминала ще раздвижат кръвта ви и ще предотвратят схващания, които по-късно ще затруднят възстановяването от пътуването.
     
  • * Пийте кафе след като пристигнете, ако това е сутринта, за да избегнете дрямките през деня. Опитайте се да консумирате напитки, които ще ви държат будни цял ден, за да можете вечерта да заспите в обичайното време, в което сте свикнали. Така ще възстановите цикъла на сън и бодрост по-лесно.

     
  • * Задължително направете лека аеробика сутринта след кацането. Най-добре ще е, ако имате възможност да направите това на открито, за да подишате дълбоко чист въздух и да освежите мозъка си.

    Светлината също действа като аларма за събуждане на мозъка, така че постарайте се да не избирате фитнес залата за сутрешна тренировка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти