Как да се справим с кокосовите орехи?

Как да се справим с кокосовите орехи?
Снимка: netinfo

Много хора са привързани към вкуса и аромата на кокосовия орех.

Най-добре е, разбира се, да ползваме месото на цели пресни кокосови орехи. В случая не е беда, че идват отвъд океана - те са доста издръжливи.

В големите ни супермаркети отдавна се продават тези забавни на вид и малко плашещи екзотични глобуси. Но как да се справим с невероятно твърдата им черупка? Оказва се, че не е толкова трудно.

Ето съветите на Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание "Меню".

1. Едно от "очичките" на кокоса (което най-лесно поддаде) се пробожда с тънковръх нож или шиш.
2. Сокът се изцежда (с него можете да си направите коктейл ром или джин)

3. Кокосовият орех се увива с кърпа или се слага върху друга кърпа.

4. С помощта на чук се счупва на 2-3 парчета.

5. За да се освободи лесно месото от черупката, парчетата се слагат за 20 мин. във фурна, загрята до 200° С.

Утре сутринта очаквайте рецепта за вкусни кокосови сладки.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти