Как да се справим с брадавиците

Как да се справим с брадавиците
Снимка: Thinkstock

Брадавиците са неприятен козметичен проблем, който може да се отрази негативно върху самочувствието ви.

Те засягат най-често засягат ръцете и краката, като не е изключено да се разпространят по цялото тяло.

Ако се чудите какво точно са брадавиците, то те представляват малки туморни образувания, които в повечето случай са безвредни, но са досаден козметичен проблем.

Причината за появата на брадавиците е наличието на вирусна инфекция в организма, като този вирус (човешки папиломен вирус) може да бъде прихванат от контакт с човек с раздразнени брадавици или ползването на общи хавлии, чаршафи, бельо, битови предмети.

Заболяването обикновено се развива в отслабен организъм с понижен имунитет, за който помага преумората, психическите травми, честите простудни заболявания. Обикновено брадавиците изчезват сами след месец или два. Когато те са по-упорити, за лечението им е необходимо да се вземат по-сериозни мерки.

Хирургически методи за отстраняването на брадавици 

Оперативен метод 
Най-често се прилага, когато брадавицата се намира на достатъчно ограничено пространство от кожата. В този случай тя се отстранява заедно с кожата, след което се правят няколко козметични шева, което оставя миниатюрен белег.

Електрокоагулация 
Това е метод за отстраняване на брадавиците с помощта на електрически ток. При него тъканта на образуванието се разрушава, а папилома вирусите на човека загиват. На мястото на интервенцията остава малка кора, която впоследствие пада сама.

Криодеструкция 
Отстраняване на брадавицата с помощта на течен азот, който води до дълбоко замразяване на клетките. На мястото на въздействието след няколко часа се получава пришка с прозрачно съдържание (в никакъв случай не бива да се стиска!!!), която с времето изсъхва до коричка, а тя пада сама, без да остава белег.

Лазерно отстраняване
Метод на въздействие, чрез който се предизвиква изпарение на туморните  клетки. Процедурата е безболезнена, а заздравяването става бързо. 

Радиовълни 
Този метод за отстраняването на брадавици е най-съвременнияt в настоящия момент. Той е още по-бърз и ефективен в сравнение с лазерния.

Ако не искате да прибягвате до толкова крути мерки, може да пробвате първо с народна медицина. Тя се справя с досадния кожен проблем с естествени средства.

Едно от тях е третирането на брадавиците с мляко от смокиня. То се нанася върху брадавицата в продължение на няколко дни. Опитвали метода твърдят, че след две седмици брадавицата изчезва.

Брадавици се премахват и с лимон. Корите от един лимон се накисват за седмица в 125 мл силен оцет. С тампон, напоен в сместа, се намазват брадавиците сутрин и вечер.

Ябълковият оцет е друг природен лек срещу брадавици. Засегнатите участъци се мажат с него два пъти на ден. Изчезват до седмица.

Ако народните лекове не помогнат, обърнете се към лекар, той със сигурност ще ви насочи към друг метод на лечение. Подобни кожни проблеми могат да бъдат лекувани и с хомеопатия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти