Създадено за

Как да се отървем от старите електроуреди и да спечелим

Как да се отървем от старите електроуреди и да спечелим
Снимка: iStock/Getty Images

На прага на новия сезон сме сигурни, че се оглеждате из дома си и усещате отвътре желанието за основно почистване, грандиозно изхвърляне и голямо разчистване на ненужното.

Сигурни сме и че при мисълта да запратите в кофата любимите си, но поостарели, демодирани или неработещи вещи, нещо отвътре ви спира и оставяте всичко така, както си е, до „другия път“, когато ви обземе подобно настроение.

Не можем обаче да живеем, затрупвани от вещи! Как ще отворим пространство за новото, ако не махнем старото?

Надяваме се да ви дадем кураж този път да не отлагате разчистването с тези няколко съвета, които самите ние успешно прилагаме всяка есен:

Правилото „1 година“

Ако нещо не е ползвано една година, нямате нужда от него. Отнася се за всичко, освен за шейната на децата и коледните играчки.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Дари, вместо да изхвърлиш

Човек се чувства много по-добре, когато вместо да изхвърли старите си мебели, дрехи и вещи, им намери нов дом. Така един проблем (създаването на отпадъци) се превръща в решение – даваме на онези, които нямат.

Има много инициативи, активни кампании и начини да дарите вещите, които вече не използвате. Поинтересувайте се и ще се изненадате колко радост могат да донесат на някого нещата, които са ви омръзнали.

Върни и спечели

Какво да правим със старите или неработещи електроуреди е най-трудният въпрос, когато искаме да освободим място у дома или е дошло време да ги сменим.

Всички знаем, че не трябва да се хвърлят просто така в кофата, но често не сме наясно къде и как точно правилно да ги рециклираме. В същото време те не стават за даряване, а дори и някога да ги ремонтираме, вече са морално остарели. Така се оказваме с няколко повредени сешоара, лаптопи или кафемелачки, които само събират прах и заемат място.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Ето тук на помощ идва новата кампания на eMAG – „Освободи място за новото“, която дава възможност едновременно да се погрижим за околната среда, да се освободим от старите електроуреди и да получим ваучери за купуването на нови. До края на месец септември можем да се включим в нея, като върнем стар уред в шоурума на платформата за онлайн търговия в столичния „Сердика център”, ниво 0. Всички участници получават ваучери за купуване на нови продукти от същата категория и вид на стойност до 50 лв., а събраните уреди ще бъдат предавани на специализирана организация за оползотворяване на електронно и електрическо оборудване.

Няма изискване уредите, които връщаме, да са били закупени от eMAG и могат да се предават стари продукти от повече от една категории – телевизори, лаптопи, настолни компютри, монитори, малки домакински електроуреди, таблети или електроуреди от категорията „Лична грижа“.

Ваучерите могат да се използват веднага, на място в шоурума, или през следващите 15 дена за пазаруване от сайта на търговеца – emag.bg, който има и много удобно мобилно приложение. Те могат да се комбинират с други отстъпки и промоции на онлайн търговеца.

„Освободи място за новото с eMAG“ продължава само до края на месец септември, така че побързайте и направете перфектното есенно разчистване. Всички подробности за кампанията ви очакват тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти