Как да се грижим за кожатa през лятото

Как да се грижим за кожатa през лятото
Снимка: Thinkstock

Дните, прекарани на плажа, може да са истинска наслада и да ви зареждат с много енергия и позитивно настроение, но за кожата ви те могат да бъдат истинско предизвикателство.

Излагането на слънце и постигането на бронзов загар сериозно дехидратират и стресират епидермиса. Затова трябва да се вземат известни мерки и да се поддържа добрия вид на кожата.

Сънят е особено голямо значение. Той помага на целия ви организъм да се взъстанови и отпочине.

Недоспиването води до загубата на еластичност и блясък на кожата, да не говорим, че ви осигурява тъмни кръгове под очите.

Същото важи и за стреса. Той е в състояние да съсипе не само красотата на кожата ви, но и целия ви организъм.

Така че винаги намирайте време за пълноценна почивка и не се притеснявайте излишно за глупости и неща, които не зависят от вас.

Хладните душове, освен разхлаждащо, действат съживяващо и ободряващо. Те ще подобрят кръвообращението, докато горещата вода изсушава кожата и я състарява по-бързо. Най-добре е да редувате по-топла със студена вода.

След плаж задължително вземете хладен душ и намажете тялото си с лосион за след слънце или друга подхранваща емулсия, която ще възстанови баланса на ph на кожата.

През лятото с честото излагане на ярко слънце кожата става чувствителна и идеята за ексфолиация не е особено добра.

Може обаче с помощта на мека гъба за баня да масажирате с кръгови движение тялото си. Така кожата ви ще се тонизира и ще възвърне блясъка си.

Използвайте летния сезон и наблегнете на морските дарове, плодовете и зеленчуците. Те се отразяват чудесно на цялото ви тяло, както и на диетата ви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти