Как да премахнете миризмата на нови мебели

Как да премахнете миризмата на нови мебели
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Има много хора, които обичат да им мирише на "ново" - нова книга, нова дреха, нова чанта. Но когато „новото“ е гардероб за дрехи или кухненски шкаф, силната миризма на лепило и фурнир не е най-приятното нещо на света.

Разбира се, можете да оставите мебелите да се проветрят на сухо място, например на балкона, но знаем от собствен опит, че това предложение не е приложимо.

Не само защото през половината време от годината вали, а и защото като дойдат така чаканите шкафчета или гардероб, никой няма търпение да чака още 2 дни, за да се проветрят.

Като изпитали на гърба си това последното – с чакането на гардероба в продължение на 34 дни, ви уверяваме, че минутите се точат бавно, докато чакаш поне малко да се изпари миризмата на лепило преди да си подредиш дрехите.

И тъй като неволята учи, а интернет ѝ помага безрезервно, попаднахме на тази много лесна и ефикасна (пак казваме – от личен опит) рецепта за премахване на миризмата на нови мебели.

Смляно кафе.

Слагате една супена лъжиця смляно кафе в подходящ съд – десертна чинийка, например.

Слагате в шкафа/гардероба, затваряте вратата и се отдавате на нещо друго за следващите 45 минути.

Ако сте си взели нов гардероб, запълнете времето със сортиране на дрехи – за шивач, за прибиране, за изхвърляне, за даване на сестра ми.

Ако сте си взели нови кухненски шкафове, се отдайте на кулинарни мечти с нашата категория Вкусно. Всяка идеална кухня се нуждае от идеална домакиня, нали.

След като минат неусетно 45-те минути и отворите шкафа/гардероба, ще установите, че натрапчивата миризма на лепило и „ново“ вече я няма.

Не, не е смесена с аромата на кафе, просто я няма. Кафето изхвърляте или наторявате саксиите с него и се заемате с по-важните задачи: да редите в захлас дрехите си по цвят, чиниите по предназначение и книгите по тема.

А ако искате шкафовете ви винаги да миришат много, много хубаво, вижте тази идея за ароматизатор >>>

Още ползи от кафето: 

Кафето бори депресията при жените

Лесни домашни маски за лице с кафе

Бадемово масло и кафе

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти