Как да подберем най-правилните цветове за своите дрехи

Време е за нов шопинг тур
Снимка: Thinkstock

Винаги сме гласували с две ръце "за" присъствието на по-богата цветна палитра в женския гардероб, но понякога може да се увлечем в това начинание и да сложим тонове, които не биха ни причислили към графата "стилно облечени дами".

С помощта на няколко лесни и основни съвета обаче грешките в нашата визия ще ни съпътстват доста по-рядко.

Тънка граница
Много представителки на нежния пол забравят, че ако не се харесват в определен тон зелено, това ни най-малко не означава, че трябва да спрат да носят какъвто и да било нюанс на този цвят. Червенокосите жени със светла кожа например биха подчертали своята женственост с ментови тонове, докато изумруденото и по-наситено зелено би стояло чудесно на дамите с по-тъмен тен.

Собствен път
Постарайте се да носите цветове, които ви отиват и харесвате, а не такива, включени в последните модни тенденции. Няма нужда да се обличате в най-ярките и крещящи тонове, за да направите впечатление. Ако пък сте от хората, които не обичат крайностите в цветовите решения – то придържането към пастелните багри няма да ви подведе.

Хоризонтално или вертикално
Райето може да е верен наш моден помощник, ако знаем как да го носим. Опитвайте се да подбирате дрехи на райе единствено в горната или долната част на вашия аутфит, за да не заприличате на затворник, извършил поредното модно престъпление. Така че раираното сако или блуза ще си пасне с панталон или пола, но само в един наситен цвят и обратно, ако панталонът е с райе, то нека горната композиция бъде в един десен.

Намерих ти заместител
Понякога кремавите цветове се превръщат в доста сполучлива алтернатива на белите и бързо цапащи се тоалети. Проверете и сами ще се убедите в казаното.

Спасител в черно
Винаги се уповаваме на този най-тъмен цвят от спектъра, но всъщност черното не действа като универсално средство за вталяване на всеки силует. Докато при дадена телесна структура, то върши чудеса, за други тази максима изобщо няма да проработи. Кафявото също е сред подходящите примери за това как може оптично да изтъним пропорциите си. За брюнетките лешниково кафявото е точният вариант, а по-светлокосите няма да сбъркат, избирайки шоколадовите тонове.

Черешката на тортата
Дори и да сте по-консервативни в цветовите експерименти по отношение на дрехите, шарената картинка може да се раздвижи с ефектен аксесоар или чифт открояващи се обувки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти