Как да почистим хладилника за 20 минути

Как да почистим хладилника за 20 минути
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

Да се организираме, за да почистим кухненските уреди, понякога ни отнема месеци, особено ако честичко и несъзнателно се отдаваме на мързела.

А мръсотията и микробите в тях и върху тях е добре да отстраняваме периодично и то преди да сме допуснали те да станат толкова наслоени, че да бъде невъзможно да бъдат премахнати.

А всъщност какво толкова ни плаши, за да почистим хладилника, например? Времето, изненадите (приятни и неприятни), които ще открием из неговите "дълбини", липсата на ориентация откъде да започнем най-напред?

Мислим си, че почистването на хладилника отнема часове. Днес ще ви дадем един ясен и бърз план и ще ви покажем, че това е възможно за 20 минути.

Ако спазвате стриктно и пъргаво стъпките, които ще ви представим, то за нула време ще приведете хладилника си във вид, в какъвто сте го виждали, когато е бил съвсем нов.

Започнете с изключването на уреда от електрическия контакт.

Минута 1-3: Извадете хранителните продукти и прегледайте срока на годност. Кое ще запазите и кое ще изхвърлите?

Минута 3-8: Извадете чекмеджетата и рафтовете и ги поставете в мивката. Почистете ги с домакинска гъба, топла вода и течен препарат за съдове. Оставете ги върху суха хавлия, за да изсъхнат по-бързо.

Минута 9-13: С чиста кърпа избършете вътрешните стени на уреда и отделенията, които не могат да се разглобяват. За по-трудните за обработване места използвайте стара четка за зъби, напръскана или потопена в почистващ препарат.

Минута 14-18: Върнете извадените чекмеджетата и рафтове по места. Включете хладилника отново. Поставете храната обратно.

Минута 19-20: Почистете с мокър парцал или влажна кърпа вратата и външната част на уреда. Ако по повърхността има по-агресивни петна, използвайте и препарат допълнително.

Е, виждате ли? Съвсем не е трудно. Изглежда като един дълъг и тромав процес, а на практика 20 минути са ви напълно достатъчни, за да го направите ефективно.

А ако си изградите навик да правите това занимание веднъж месечно, ще се убедите колко много ще спестите - от колебания какво да пазарувате, защото ще сте наясно със съдържанието на хладилника; от разходи за храни, които после ще изхвърлите; и от енергия да почиствате уреда, когато вече той е прекалено замърсен.

Бъдете мъдри - поддържайте чистотата навреме, за да не се превърне чистенето в бреме!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти