Как да организираме кухнята

Как да организираме кухнята
Снимка: Thinkstock

Много жени обичат да готвят и да експериментират с нови рецепти и техники. Ние се стараем да ви предлагаме разнообразие от рецепти – по-лесни, по-сложни, традиционни, екзотични и т.н., както и да ви споделяме различни техники при готвене.

Сега ще ви предложим и няколко съвета от Personalorganizing.about.com и Yumsugar.com как да организирате кухнята, да подредите шкафовете по по-лесен и удобен начин, за да си спестите време при търсенето на различни продукти и да бъде приятно и удобно подредено.

*Като начало, най-добрият начин да подредите всички кухненски рафтове, е като ги изпразните изцяло. Направете основна чистка на продукти, подправки, прибори и т.н.

*Почистете старателно шкафовете и най-важното – подсушете ги, преди да върнете обратно съдържанието им.

*Дръжте чая, билките, брашното и подправките в самостоятелни кутии, стъклени или керамични бурканчета. Така ще запазите качествата им за по-дълъг период от време. Особено що се отнася до чая, е важно да го изкарате от картонените кутийки, в които той най-често се продава, тъй като през тях губи аромата си и с него ароматизира всички останали подправки.

*В кухненските шкафове не трябва да има влага, така че проверявайте ги за мухъл.

*Добре е да държите перманентен маркер, с който да отбелязвате кога е отворен конкретен буркан със сладко или друга храна.

*Също така се старайте винаги да имате под ръка в кухнята си лист хартия или тефтер и химикал, за да записвате на момента какво трябва да се купи и следващия път, като отидете в супермаркета, да сте подготвени. Списъците с нужните за покупка продукти може да ви изглеждат смешни и излишни, но всъщност са много полезни.

*Ползвайте кухненска хартия за подсушаване и почистване, вместо гъби.

*Не оставяйте днешната работа за утре. Внаги поставяйте това, което сте ползвали на същото място, от което сте го взели и не разхвърляйте шкафове и рафтове, защото бързате и сте с мисълта, че ще подредите всичко после. Така само създавате излишен хаос.

*Дръжте цветя и свежи плодове в кухнята. Те винаги освежават много приятно интериора.

А какви са вашите методи за поддържане на добре подредена и организирана кухня? Споделете ги в коментарите с нас или ни пишете на edna@netinfocompany.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти