Как да изберем правилната пила за нокти

Как да изберем правилната пила за нокти
Снимка: netinfo

Използването на пила за нокти е напълно наложително, за да имаме красив маникюр. На пазара се предлага изключително голямо разнообразие от пилички за нокти.

Когато тръгнете да си купувате пила, вземете под внимание факта, че за различните нокти са подходящи различен вид пилички.

За изкуствени нокти използвайте едрозърнестите пили, а за естествените - пилички на основата на картон, гума или стъкло. Никак не е препоръчително да използвате добре познатите от несесера на баба метални пили, тъй като те разцепват ноктите и разрушават структурата им.

При крехки и чупливи нокти е най-добре да се използват пили, произведени от релефна хартия или керамика. За прекалено чувствителни и много тънки нокти е необходимо да се подбират кристални пили с дребно зърнеста повърхност.

Едва ли са много дамите, които се замислят каква точно пила си купуват, а трябва. Различните по форма пилички решават различни проблеми. С помощта на едра пиличка може да се промени дължината на ноктите, а с помощта на по-малка да им се предаде желаната форма.

На пазара има голямо разнообразие от пилички с различна форма. Стандартните са с дължина между 17 см и 18 см и до 2 см ширина.

Не си мислете, че пилата за нокти няма срок на годност. Тя може да ви служи без проблем в продължение на месец, година, две или повече. Проверете какво пише на опаковката на продукта или попитайте консултанта в магазина.

Нужно е да почиствате пилата, тъй като тя също се замърсява. Използвайте топла вода, а за керамичните може да включите и сапунен разтвор.

Картонените пилички се почистват само със суха твърда четка. Направените на основата на полиуретана не издържат на съприкосновение с вода и стерилизация. Можете да избирате от най-различни видове пилички. Ако попаднете обаче, на нещо по-скъпо, за което в магазина твърдят, че е особено добър продукт, настоявайте да ви покажат сертификат за качество.

Некачествените пили са в състояние да причинят вреда на ноктите. Това се дължи на състава на пилата, в който може да има съдържание на метали като кадмий, олово, никел. При съприкосновение с кожата на пръстите, поради превишение на допустимите норми на тези метали, понякога се получават инфекциозни хронични заболявания. 

При покупка помолете да ви кажат каква е степента на абразивност на пилата. Това се измерва в гритове - колкото повече е грита, толкова повече е мека пиличката и обратното.

От 100 до 800 грита пили са предназначени за обработка на изкуствените нокти. От 180 - 240 грита - за естествени. От 240 до 500 грита - за шлифоване. Пиличките с повече от 1000 грита служат за полиране.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти