Как да имаме по-дълги и гъсти мигли

Как да имаме по-дълги и гъсти мигли
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Подхранваме косата си с шампоани, балсами и серуми, а на миглите си слагаме спирала почти всеки ден и сякаш мислим, че това е достатъчно. Гъстите хубави мигли дават изразителност, дълбочина и най-вече женственост на погледа.

Можем съвсем лесно, без да даваме излишни пари или да полагаме кой знае какви усилия, да се погрижим за тях.

Ще ви предложим рецепта за направата на подхранващ домашен серум за мигли.

Необходими са Ви: 
• Рициново масло 
• Гел алое (или пресен сок от растението, но тогава трайността се намалява до 2-3 дена) 
• Витамин Е 

Съотношението на продуктите е 1:1:1. Смесвате равни количества в добре почистено стъклено бурканче или в още по-добре измита тубичка от спирала. 

Съставките се смесват до хомогенност. Сместа се нанася върху чисти мигли един път на ден (най-добре вечер) с помощта на чиста четчица от спирала, с клечка за уши или внимателно с пръст. Съхранява се в хладилник. Не трябва да престоява повече от две-три седмици, за да не се развали.

Вижте още подробности и точен начин на изпълнение във видеото:

За съставките

Рициновото масло прониква по-добре от всяко друго растително масло. Не съдържа отровни вещества, въпреки че отделните части на растението са отровни. Получава се чрез студено пресоване на семената и преваряване с вода. Този процес води до разпадане на токсичния рицин (той е неразтворим в мазнина и много чувствителен към топлина) и прави маслото напълно безопасно. Най-популярното му приложение е за заздравяване на косата, спиране на косопада, уплътняване на миглите и веждите и стимулиране на растежа им. 

✿ Прочетете още: Масла за дълги и копринени мигли

✿ Прочетете още: Да възстановим косата след лятото

Алоето съдържа минерали, витамини, ензими и гликонутриенти. Алое успокоява кожата, хидратира, подхранва я и ускорява регенерацията на нова кожна тъкан. (Всъщност, факт е, че отстраняването на гела от пресен лист от алое вера и прилагането на суровия гел върху лицето ви е много по-добър дори и от най-скъпия крем за очи или продукт за грижа за кожата на пазара.) 

✿ Прочетете още: Алое вера – растението на безсмъртието

✿ Прочетете още: Как да си направим натурални кремове за лице

Витамин Е ускорява зарастването на ранички, помага за избледняване на белези, подпомага усвояването на други мастно разтворими витамини. Той подсилва естествената защитна бариера на кожата, като понижава загубата на влага. Действа като консервант. 

✿ Прочетете още: Най-добрият и изпитан лек срещу акне

✿ Прочетете още: Кои са най-подходящите за есента зеленчуци

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти