Алое вера – растението на безсмъртието

Ако фонтанът на младостта наистина съществува, то от него тече алое вера.

Това изумително растение ненапразно е наричано „растение на безсмъртието“, „чудо“, „лек от природата“ и „мълчаливия лечител“.

То е познато на човечеството от преди 5000 години, а лечебните му свойства са били високо ценени. Това е една от причините алое вера да се титулува кралица на лечебните билки.

Интересното е, че съществуват над 200 разновидности алое, но най-ценно е Алое Барбадензис Милър, наричано от широката общественост просто „алое вера“.

То съдържа 20 минерала, 18 аминокиселини, 12 витамина. Алое вера има противовъзпалителни, антивирусни и естествени антибиотични свойства.

Различни древни паметници свидетелстват, че свойствата на алое са били тачени и търсени откакто човекът се е научил да ползва билките в ежедневието си.

Растението е използвано в древнокитайската и древноиндийската медицина. Гръцки и римски лечители като Диоскорид и Плиний Старши са го използвали, а в записките им е отбелязано, че действа с отлични резултати.

Алое вера може да се прилага както външно, така и вътрешно (под формата на сок).

То спомага за защитата на клетките от оксидативен стрес, за нормалното функциониране на имунната система (тъй като съдържа важни съставки, които осигуряват силно антибактериално, антивирусно и аналгетично действие), успокоява, прочиства и регулира елиминиращите цикли на храносмилателния тракт, а приложено в козметиката действа благотворно върху цялото тяло.

Алое вера е ключът към здравата и еластична кожа, съхранена без бръчки и пигментни петна. То овлажнява и подхранва, което е незаменимо качество в летния сезон. Алое вера има доказано действие върху кръвоносните съдове, повлиява положително и върху подвижността на мускулите и ставите.

Клиничните изследвания го признават за най-ефикасния растителен екстракт в козметиката. Ако още не сте го пробвали, то е време да го сторите и да откриете вълшебните му свойства.

На последно място, но не и по важност, може да се отбележи, че алое вера е с леко, ненатрапчиво и приятно ухание, а като текстура е нежно, фино и не омазнява излишно кожата.

Прочетете още:

Лют ексфолиант за тяло

Лек срещу подпухнали очи

В акция: справяне с констипацията

Как да си направим натурални кремове за лице

Как да си направим маска за еластична кожа

Как да си направим очна спирала

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти